Takaisin blogin etusivulle

Suuri joulukuusi nousi jälleen Helsingin Senaatintorille

Helsingin KTK:n liikennöitsijät Kuljetus Haapiainen sekä K & J Rasi Oy olivat tuttuun tapaan mukana kuljettamassa joulukuusen Senaatintorille.

Tänä vuonna Senaatintorin joulukuusi kuljetettiin paikalle perjantaina 20. marraskuuta jokavuotiseen tapaan poutasäässä. Yli 70-vuotias kuusi kaadettiin mellunkyläläiseltä omakotitaloalueelta. 20-metrinen ja 4,8-tonninen kuusi oli kooltaan muutamaa aiempaa vuotta suurempi, ja vaati hieman enemmän paksujen alaoksien sitomista, jotta se saatiin kuljetettua turvallisesti reitillä olevien matalien siltojen alitse. Metsurille suuren kuusen paksu runko aiheutti päänvaivaa Senaatintorilla, kun tyvi on sahattava riittävän ohueksi, jotta kuusi saadaan sille tarkoitetulle jalustalle. Kuusiprojektissa on vuosittain omat haasteensa, sillä muuttujia on paljon, mutta joka vuosi ne on pystytty selättämään tyylillä ja ennen kaikkea kokemuksella.

Helsingin kaupunki on järjestänyt Senaatintorille joulukuusen jo vuosikymmeniä. Myös Helsingin KTK:n liikennöitsijät ovat olleet vuosien saatossa mukana kuusiprojekteissa pitkään. Kuljetus Haapiaiselle vuoden 2020 kuusenkuljetus oli jo järjestyksessään numero 35. K & J Rasi Oy:lle kuljetuksen ja noston tukitehtävät osuivat sen sijaan 11:nnen kerran.

Itse kuusen tarina on varsin mielenkiintoinen ja koskettava, ja siitä onkin uutisoitu jo useammassakin mediassa. TÄSTÄ löytyy Helsingin Sanomien juttu kuusen historiasta ja sen omistajaperheestä.

Videolta voit katsoa kuinka viime vuonna kuusi järjestyi Senaatintorille.

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.