Jussi Salonen on nimetty Helsingin KTK Oy:n toimitusjohtajaksi 16.10.2023 alkaen.

Jussi Salonen on nimetty Helsingin KTK Oy:n toimitusjohtajaksi 16.10.2023 alkaen.

Salonen on toiminut logistiikka-alan eri tehtävissä lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Viimeisimpänä hän on suorittanut kansainvälisen logistiikan konsultointitoimeksiantoja ja syventänyt liikkeenjohdollista osaamistaan tuotantotalouden yliopisto-opinnoin.

Hänen mukaansa asiakaslähtöisyys ja vastuullisuus ovat tärkeimpiä asioita menestyvän kuljetusyhtiön arjessa.

Helsingin KTK:ll...

Lue lisää

Helsingin KTK Oy ja Mijorak Oy yhteistyössä

” Olemme tehneet Helsingin KTK:n kanssa yhteistyötä useita vuosia.

Kuljetuksissa sekä vaihtolava- ja nostopalveluissa olemme saaneet laadukasta ja henkilökohtaista palvelua.

Nopeastikin muuttuvat tilanteet työmaillamme vaativat monipuolista kalustoa, sekä ammattitaitoista otetta.”

 

Mijorak Oy,  toimitusjohtaja Jan Kopponen

Lue lisää

KTK-päivä 1.6.2023

Tervetuloa viettämään KTK-päivää kanssamme 1.6.2023 klo 9-15.
Tapaat herkkujen ja tarjousten lomassa yhteistyökumppaneitamme, liikennöitsijöitämme sekä henkilökuntaamme.

 

Lue lisää

HUS Jorvin uuden vuodeosaston maanrakennustyöt etenevät hyvää vauhtia!

Helsingin KTK Oy on toteuttamassa vaativaa rakennushanketta yhdessä pääurakoitsijoiden SRV:n ja E.M Pekkinen Oy:n kanssa.

Olemme ylpeitä, että saamme olla kehittämässä Suomalaista terveydenhuoltoa panoksellamme.

Monipuolinen kalustomme hoitaa vaativia kuljetuksia projektin laajuudesta ja kestosta riippumatta, aina laadukkaasti ja luotettavasti!

Katso julkaisemamme video ...

Lue lisää

Kuorma-auton kuljettajaksi palkallisella oppisopimuskoulutuksella

Tarjoamme kuljetusalan parhaat työpaikat uusille kuljettajille palkallisella oppisopimuskoulutuksella ( C ja CE) yhteistyössä Persona Henkilöstöratkaisut Oy:n kanssa.

Tarjoamme kuljetusalan parhaat työpaikat uusille kuljettajille palkallisella oppisopimuskoulutuksella ( C ja CE) yhteistyössä Persona Henkilöstöratkaisut Oy:n kanssa.

Mahdollistamme myös C-ajo-oikeuden haltijoille ammattipätevyyden jatkokoulutusten päivittämisen ja työpaikan Helsingin KTK:n sopimusliikennöitsijöiden palveluksessa.

Lisätietoa Hen...

Lue lisää

Helsingin KTK täyttää 77 vuotta

Yrityksemme on välittänyt kuljetuksia maaliskuun puolivälissä kunnioitettavat 77 vuotta.

Vuosi 2023 on Helsingin KTK:n 77. toimintavuosi. Ensimmäinen yrityksemme kautta välitetty kuljetustilaus ajettiin 15. maaliskuuta 1946 liikennöitsijä K. Malleniuksen toimesta. Seuraavana vuonna 1947 otettiin käyttöön kuorma-autotilauskeskuksesta nimilyhenne KTK, ja ensimmäinen toimipiste avattiin Helsingin Fredrikinkadulle. 77 vuoden aikana on kuljettu pitkä matka nykyaikaiseksi kuljetustaloksi...

Lue lisää

Suuri joulukuusi nousi jälleen Helsingin Senaatintorille

Helsingin KTK:n liikennöitsijät Kuljetus Haapiainen sekä K & J Rasi Oy olivat tuttuun tapaan mukana kuljettamassa joulukuusen Senaatintorille.

Tänä vuonna Senaatintorin joulukuusi kuljetettiin paikalle perjantaina 20. marraskuuta jokavuotiseen tapaan poutasäässä. Yli 70-vuotias kuusi kaadettiin mellunkyläläiseltä omakotitaloalueelta. 20-metrinen ja 4,8-tonninen kuusi oli kooltaan muutamaa aiempaa vuotta suurempi, ja vaati hieman enemmän paksujen alaoksien sitomista, jotta se saatiin kuljetettua turvallisesti reitillä olevien matalien ...

Lue lisää
Kategoriat:
 • Kuljetus
 • Ilmiöt
 • Yhteistyökumppanimme FC Haka starttaa Veikkausliigakautensa hyvillä fiiliksillä

  Haastattelimme Hakan päävalmentajaa Teemu Tainiota alkavasta kaudesta, ja siihen valmistautumisesta. "Takana on maailmanhistorian pisin pre-season."

  Kuten jo alkuvuodesta ilmoitimmekin, olemme liiganousija FC Hakan mukana yhteistyökumppanina alkavalla Veikkausliigakaudella. Uskomme, että Haka tarjoaa meille väylän saada näkyvyyttä Pirkanmaalla ja Hämeessä, jonka näemme potentiaalisena liiketoiminta-alueena uusien asiakkaiden ja liikennöitsijöiden suhteen.

  Takana on melko poikkeuksellinen kevät ja kesän alku, sillä koronatilanne on r...

  Lue lisää

  Mitä kuorma-autojen tilauskeskukset ovat? Miten kuljetusalan muutokset ovat muovanneet Helsingin KTK:ta?

  Kuljetusala on muovautunut vuosien saatossa paljonkin, mutta ainakin kaksi asiaa ovat säilyneet: kuljetusten tarve ja Helsingin KTK. Tästä blogipäivityksestä opit ainakin sen, mitä tarkoittaa KTK, ja mitä erikoista Helsingin KTK:n ja muiden KTK-talojen liiketoimintamalleissa on verrattuna "tavallisiin" yrityksiin.

  Kuorma-autojen tilauskeskuksia (KTK) on ympäri Suomen. Alkuperäinen ajatus KTK:lle on ollut se, että luodaan yksityisille kuljetusyrittäjille verkosto, jonka kautta välitetään kuljetuksia, ja yrittäjät pystyvät näin keskittymään olennaiseen: ajamiseen. Usein KTK-taloissa puhutaankin, että kyseessä on tietynlainen kuljetusalan taksitolppa, jossa KTK toimii välityskeskuksena, ja kuljetusyrittäjät...

  Lue lisää

  Penkkarit - abien suuri juhla

  Penkkarit on lukion viimeisen vuosikurssin opiskelijoiden juhlapäivä, jolloin kaupungin abit nousevat kuorma-autojen lavalle, ja lähtevät jakamaan juhlamieltä kaupungille. Mutta mistä penkkarit ovat oikeastaan lähtöisin? Tästä lisää alla.

  Penkkareita eli penkinpainajaisia on nykymuodossaan ajettu sotien loppumisesta alkaen. Penkkareiden historia kuitenkin ulottuu kauemmas menneisyyteen. Alun perin Suomessa ylioppilaskirjoitukset järjestettiin ainoastaan Helsingissä, ja niinpä muualla Suomessa asuvat joutuivat tulemaan Helsinkiin suorittamaan kirjoitukset. Perinteisesti helsinkiläiset opiskelijat saattoivat penkinpainajaisissa ul...

  Lue lisää

  Uusi tieliikennelaki astuu voimaan 1.6.2020.

  Uuden tieliikennelain tavoitteena on lisätä liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta, sekä keventää sääntelyä. Olemme keränneet tähän blogiin lain uudistukset, jotta löytäisit ne helposti yhdestä paikasta!

  Kaupunkilaisen näkökulmasta uudistetun tieliikennelain myötä liikenteen sujuvuutta pyritään parantamaan mm. täsmentämällä ja uudistamalla erityisesti pyöräilyyn liittyviä sääntöjä. Autoilijalle merkittävin sujuvuuteen liittyvä uudistus on vähimmäisnopeus, joka toimii samalla periaatteella kuin suurin sallittu nopeus.

  Tienkäyttäjän yleiset velvollisuu...

  Lue lisää

  Kysy meiltä kuljetusapua, mikäli kuljetuksissasi on ongelmia lakon takia!

  Jakelualaa koskeva lakko alkaa maanantaina klo 6.00 koko Suomessa. Lakosta huolimatta Helsingin KTK:n kuljetukset jatkuvat normaalisti.

  Työtaistelutoimenpiteiden taustalla on työnantajajärjestö Paltan ja työntekijäjärjestö PAU:n välinen kiista työehtosopimuksen vaihdoksesta. Nyt toteutuva lakko aiheuttaa osaltaan myös ammattijärjestöjen tukilakkoja, jotka vaikuttavat laajentavasti koko jakelualan toimintaan.

  MIKÄLI TARVITSET APUA KULJETUKSISSASI, OTA YHTEYTTÄ: 09 777 87 300 TAI 

  Lue lisää

  Yhteistyökumppanimme FC Haka pelaa vahvaa kautta, ja nousee Veikkausliigaan!

  Helsingin KTK Oy tekee yhteistyötä eri urheiluseurojen kanssa niin juniori- kuin edustuspuolellakin. Olimme kesällä mukana Hesa Cupissa FC Konnun -06-ikäluokan joukkueen kanssa, josta julkaisimmekin Facebookissa hieman juttua. Olemme mukana myös perinteikkään Valkeakoskelaisen jalkapalloseuran FC Hakan tukemisessa. Haka on tuttu lähes jokaiselle Suomalaiselle, seurasi jalkapalloa tai ei.

  Muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen, Haka marssii vahvasti kohti Suomifutiksen kirkkaimpia parrasvaloja, minne se kuuluu jo pelkästään vahvojen perinteidensä myötä.

  Hakan vahvasti johdettu organisaatio, hyvällä valmennuksella ja pelaajilla kasassa oleva edustusjoukkue, on jättänyt sarjassa muut katselemaan perävaloja.

  Helsingin KTK:n kotikenttä sijaitsee Pääkaupunkiseudulla, mu...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Pienin askelin kohti paperitonta toimintaa

  Kuljetusalan yritykset ovat perinteisesti olleet keskimääräistä hitaampia siirtymään kohti paperitonta toimintamallia. Tämä johtuu pitkälti siitä, että monen kuljetusyrittäjän toimisto on ratin takana, eikä aikaa tietokoneen näpräämiseen ole.

  Me KTK:lla olemme pitkään miettineet ratkaisuja omalta osaltamme, kuinka siirtyä kohti entistä paperittomampaa toimintaa. Sillä paperia todellakin kuluu, kun liikennöitsijöitä on satoja ja autoja sitäkin enemmän.

  Pian alkava heinäkuu tuokin mukanaan yhden askeleen kohti paperittomampaa arkea, sillä toimitamme kuun alusta alkaen tilityslistat ja sisäisen tiedotteemme liikennöitsijöillemm...

  Lue lisää

  Penkkareiden professorin kyydissä

  Vuoden 2019 penkkareita juhlittiin 14. helmikuuta. Pääsimme todella kokeneen konkarin kyytiin todistamaan abien iloista tapahtumaa.

  Penkkarit ajettiin torstaina 14. helmikuuta aurinkoisessa talvisäässä. Viimevuotiseen tapaan hyppäsimme penkkariauton kyytiin, fiilistelemään abien riemua. Tällä kertaa lähtö tapahtui Vuosaaren lukion pihalta kahden KTK-auton voimin. Kaiken kaikkiaan penkkareissa oli nelisenkymmentä autoa liikennöitsijöiltämme.

  Markkinointiosastomme puolesta penkkareiden valmistelu alkoi jo hyvissä ajoi...

  Lue lisää

  Kari Puranen on uusi maansiirron myyntipäällikkömme

  Kari on 45-vuotias pitkän linjan kuljetusalan ammattilainen. Työkokemusta löytyy vuosikymmenten ajalta ratin takaa sekä hallinnolliselta puolelta.

  Kari aloitti työt KTK:lla 7.1.2019, ja hän tulee vastaamaan maansiirtopuolen asiakashankinnasta ja asiakassuhteiden ylläpidosta. Karilla on hieman aiempaa kokemusta maansiirrosta, mutta silti uusi työtehtävä tuo mukanaan paljon uusia ja mielenkiintoisia haasteita.

  Myyntijohtajamme Markku Kuuselan mukaan yksi Karin vahvuuksista on vankka kokemus kuljetusalasta niin yrittäjänä kuin muissa...

  Lue lisää

  Uusi talouspäällikkö aloittanut Helsingin KTK:lla

  Minna Ruotsalainen on nimetty Helsingin KTK Oy:n talouspäälliköksi 15.10. alkaen. Minnan ensisijaisiin vastuualueisiin kuuluu talous- ja laatuasiat.

  Minnan työura on vahvasti talouspainotteinen. Työkokemusta löytyy niin rahoituksen, taloushallinnon kuin asiakaspalvelunkin puolelta erikokoisista yrityksistä. Minna toteaakin, että paljon on kokemusta erilaisista organisaatioista kertynyt vuosien varrella.

  Uralle mahtuu kokemusta myös kuljetusalalta Huolintakeskuksesta, jossa Minna teki töitä luotonvalvonnassa. ”luotonvalvonnassa o...

  Lue lisää

  Helsingin KTK haluaa olla mukana auttamassa nuoria työllistymään

  Kuljetus- ja logistiikka-alalla on kova tarve saada uusia ammattilaisia. Olemmekin KTK:lla jo pidempään ottaneet harjoittelijoita ja kesätyöläisiä, sillä se on sijoitus tulevaisuuteen. Esimerkiksi menneenä kesänä meillä oli kesätyöntekijöitä varastolla, kirjanpidossa ja kahviossa. 

  Tällä hetkellä meillä on koulun työharjoittelujaksolla Sebu. Sebu on 15-vuotias yläkoululainen, jonka opintoihin kuuluu neljä vähintään viiden viikon työharjoittelua. Helsingin KTK valikoitui hänen opettajansa ehdotuksesta harjoittelupaikaksi. Sebu suorittaa harjoittelunsa varastollamme, tehden pitkälti samat työtehtävät kuin vakituisetkin työntekijämme.

  Sebun ...

  Lue lisää

  Uusi rahtiliikenteen myyntipäällikkö aloittanut Helsingin KTK:lla

  Kari Salminen, 56, on nimitetty Helsingin KTK Oy:n myyntipäälliköksi 5.3.2018 alkaen. Työssään hän tulee vastaamaan Helsingin KTK:n koti- ja ulkomaan rahtiliikenteestä ja sen kehittämisestä.

  Salmisella on monipuolista kokemusta kuljetus- ja logistiikka-alalta. Hänen uransa on polveillut autoasentajasta ammattikuljettajaksi ja kauppaopiston kautta asiakasmyyjäksi.

  Viimeiset reilut 18 vuotta hän on työskennellyt suomalaisen huolinta- ja kuljetusliike Varovan palveluksessa. Vuosien varrella toimenkuvaan on kuulunut jakeluliikenteen sekä ja kv-kotimaan kumipyörän, ajojärjesteli...

  Lue lisää

  Penkkareita juhlittiin riehakkaasti Helsingin keskustassa

  Helsingin KTK:lta oli penkkariajossa vahva edustus noin 40 kuorma-auton voimin. Penkinpainajaiset ovat lukionsa päättäville abeille ikimuistoinen päivä ja sitä se on varmasti myös jokaiselle kuljettajalle. Ei ihan jokaisella keikalla pääse luukuttamaan täysillä musiikkia ja tööttäämään torvea ilman mitään järkevää syytä Helsingin ydinkeskustassa.

  Tänä vuonna lavojen kylkiä koristivat eniten presidentti Niinistöstä ja Trumpista sekä Tuntemattomasta sotilaasta sekä Tähtien sodasta kertovat aiheet.

  Penkkariautot ovat kulkeneet Helsingin kaduilla jo yli sadan vuoden ajan. Helsingin KTK on ollut mukana penkkareissa jo useiden vuosikymmenten ajan. Tänä vuonna noin 40 autoa sadasta Helsingin alueen koulujen abeja kuljettavista kuorma-a...

  Lue lisää

  Helsingin KTK:n liikennöitsijät palvelevat perjantaina lakosta huolimatta

  SAK järjestää perjantaina 2.2.2018 poliittisen mielenilmauksen, johon liittyy mukaan useita ammattiliittoja. Myös Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on ilmoittanut työtaisteluista. Tahot vastustavat hallituksen esittämää työttömyysturvan aktiivimallia.

  Useat työntekijäliitot ovat ilmoittaneet poliittisista lakoista mielenosoituspäivänä. Helsingin KTK:n liikennöitsijät eivät ole perinteisesti kuuluneet ammattiliittoihin, joten lakolla ei ainakaan vielä tiedetä olevan vaikutuksia kuljetuksiin.

   Työtaistelulla ei toistaiseksi tiedetä olevan vaikutuksia Helsingin KTK:n toimituksiin

  Helsing...

  Lue lisää

  Joulupuuro kokosi yhteen liikennöitsijät, asiakkaat ja kumppanit

  Perinteinen joulupuuro tarjoiltiin tänä vuonna kaksi kertaa. Ensimmäinen puurojuhla vietettiin Vehon kanssa yhteistyössä 1. ja toinen 21. joulukuuta. Molemmilla kerroilla tunnelma oli lämmin ja puheensorina täytti kahvilan.

  Joulukuun ensimmäisenä päivänä tapahtuma sai jouluisen kelin kuin tilauksesta. Lunta tuprutti taivaan täydeltä ja Kivikonlaidan kahvilassamme riitti kävijöitä läpi tapahtuman. Kukin tuli käymään silloin, kun oma työtilanne antoi myöten.

  Veho toi pihaesittelyyn useita eri hyötyajoneuvoja, mutta suurimman huomion sai uunituore Mercedes Benz X-sarjan pick-up, jota pääsi myös koeajamaan. Ki...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Kampanjat
 • Senaatintori sai taas Helsingin KTK:n kuljettaman joulukuusen

  Helsingin KTK:n liikennöitsijä Kuljetus-Haapiainen sai kunnian kuljettaa jolukuusen lavettiautollaan jo 32:tta kertaa Senaatintorille. Kuusella oli pituutta yhteensä 17 metriä ja painoa valtavat 3200 kiloa. Nyt kuusi seisoo paikallaan ilahduttamassa joulukansaa.

  Perinteinen joulukuusen kuljetus järjestettiin tänä vuonna keskiviikkona 22. marraskuuta. Ilma oli kirkas ja pikkuisen pakkasen puolella. Miehillä oli hyvä työilma. Helsingin Kaupunki tilaa Helsingin KTK:n kuljettamaan joulukuusta joka vuosi. Näin ollen liikennöitsijämme Haapiainen on toimittanut kuusen jo yhteensä 32 kertaa. Joskus kuljettajana on isä, joskus poika. Tällä kertaa mukana oli myö...

  Lue lisää

  Mitä talkoolavalle saa laittaa?

  Ennen talvea on hyvä laittaa taloyhtiöiden piha-alueet, yleiset tilat ja varastot kuntoon. Puut tiputtavat lehtiään ja syysmyrskyt ravistelevat oksia pihamaille. Talkoiden yhteydessä molemmat on helppo kerätä vaihtolavalle.

  Syystalkoot ovat käynnissä ja Helsingin KTK toimittaa taloyhtiöiden pihoille vaihtolavoja talkoiden merkiksi. Aina ei kuitenkaan ole selvää mitä lavoille saa laittaa. Keräsimme ammattilaisiltamme ohjeita talkoolavojen täyttämiseen.

  Helsingin KTK:n kuljetustilauskeskuksesta (puh. 09 777 87 300) voi tilata talkoolav...

  Lue lisää

  Mikä ihmeen katvealue?

  Helsingin KTK kävi jälleen kertomassa liikenneturvallisuudesta alakoululaisille, tällä kertaa Kontulan ala-asteella. Koulun kentälle ajettu iso kuorma-auto herätti paljon mielenkiintoa ja intoa päivän aikana.

  Aikaisin aamulla 13.9. Kontulan ala-asteelle kurvaa poikkeuksellinen näky. Helsingin KTK:n liikennöitsijä Kari Bäckroos ajoi ison puoliperävaununsa koulun hiekkakentälle liikenneturvallisuuspäivää varten. Auton kylkeä korisiti iso ja tuttu muurahaislogo, joka löytyy kaikista liikennöitsijöidemme yli kuudesta sadasta autosta. Kampanjan tarkoituksena oli herättää huomiota teillä liikkumiseen ja p...

  Lue lisää

  Huoltoasemapäivän perinne jatkuu Kivikonlaidassa

  Torstaina 24.8. vietettiin taas perinteistä Huoltoasemapäivää, nyt toista kertaa Kivikonlaidan toimipisteessä. Huoltoasemapäivä toimii kohtauspaikkana yhteistyökumppaneiden, liikennöitsijöiden, vierailijoiden ja Helsingin KTK:n työntekijöiden välillä.


  Aamu käynnistyi kolealla syyssäällä, kun yhteistyökumppanimme tulivat valmistelemaan ständejään tapahtumaa varten. Lämpöä oli aamusta vain hitusen yli kymmenen asteen, mutta päivän mittaan saatiin sitä mitä tilattiinkin. Aurink...

  Lue lisää

  Teillä vastuu on sinulla

  Liikenneturvallisuuteen on taas aika kiinnittää huomiota, kun pienet koululaiset aloittavat koulutaipaleensa. Autoilijoilta tämä vaatii erityistä varovaisuutta liikenteessä. Helsingissä valtaosa peruskouluista alkaa torstaina 8.8.

  Ensimmäistä kertaa kouluun astelee taas tuhansia lapsia jännityksellä uutta odottaen. Pienet koululaiset ovat liikenteessä aikuista arvaamattomampia. Varsinkin ensiluokkalaisilla ei vielä ole kokemusta matkanteosta yksin ja huomiota tuleekin kiinnittää jälleen erityisen paljon aamuisin ja iltapäivisin pieniin kulkijoihin kaduilla sekä teillä.

  Koulujen lähistöllä on usein alennetut nopeu...

  Lue lisää

  Penkkarit - rekiajelulta rekan lavalle

  Tänään abiturientit viettivät penkkareita ja opiskelijat pääsivät heittämään karkkia rekkojen lavoilta. Vähemmän tunnettuja ovat penkkareiden pitkä perinnehistoria sekä kuskien ja autojen pilkun tarkat määräykset. Liikennöitsijämme Pauli Lehto on ollut mukana penkkareissa jo yli 30 kertaa.

  Niillä on pitkät perinteet Suomessa. Penkkareiden eli penkinpainajaisten perinne on jatkunut Suomen itsenäisyyttä pidempään. Penkkareita on vietetty lähes yhtä pitkään kuin ylioppilaskirjoituksiakin. Alun perin ylioppilaskirjoituksia järjestettiin vain Helsingissä. Helsinkiläiset opiskelijat saattoivat kirjoitusten jälkeen muut opiskelijat kotimatkalle.

  Helsinkiläiset opiskelijat halusi...

  Lue lisää

  Helsingin KTK vahvasti mukana opettamassa esi- ja alakoululaisten liikenneturvallisuudesta

  Espoon Nöykkiönlaakson noin 400 oppilaan ja reilun 20 opettajan alakoululla järjestettiin tiistaina lapsille suunnattu liikenneturvallisuusaiheinen teemapäivä. Paikalla oli liikennöitsijä omalla järeällä kalustollaan, jonka ympärille koulutus ja aiheeseen liittyviä rasteja oli sijoitettu.

  Varhain tiistai-aamuna 6. syyskuuta klo 8 Nöykkiönlaakson koulun pihalle kurvaa rauhallisesti iso uudenkarhea kuorma-auto, jossa on iso kivikärry perässä ja kyljissä isot muurahaisella varustetut logot. Ratin takana istuu yksi Helsingin KTK:n ammattiliikennöitsijöistä Kari Bäckroos. Helsingin KTK:lla on pääkaupunkiseudun liikenteessä peräti yli 600 ajoneuvoa palvelemassa eri al...

  Lue lisää

  Helsingin KTK:n tupaantuliaiset ja 70-vuotisjuhlat

  Helsingin KTK:n 70-vuotis juhlatunnelmaa Kivikonlaidalta

  Yhdistetyt tupaantuliaiset ja yhtiömme 70-vuotisjuhlat vietettiin uusissa toimitiloissamme 18.8. Mukana vauhdissa oli runsain määrin asiakkaita, kumppaneita, sekä liikennöitsijöitämme.

  Lisää kuvia blogikirjoituksen sisältä.

   

  ...
  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Logistiikka
 • Kuljetus
 • Juhlavuosiartikkeli: Erikoistumisen tarve jo 50-luvulla.

  Helsingin KTK:ssa vahvistui keskustelu erikoistumisen tarpeellisuudesta 50-luvun lopulla.

  Kaupan ja teollisuuden jakelukuljetuksiin liittyen KTK:ssa vahvistui keskustelu erikoistumisen tarpeellisuudesta vuonna 1957, koska töitä oli etsitävä uusilta osa-alueilta ja pula-aika oli pakottanut liikkeet ja teollisuuslaitokset supistamaan kulujaan.

  Mahdollisuutemme oli siinä, että keihitimme osaamistamme palvella asiakkaita heidän vaatimallaan tavalla, sekä samalla kilpailukykyisil...

  Lue lisää

  Älä jätä kevätsiivousta ajatuksen tasolle! Poimi 4 vinkkiä!

  Kevät on täällä ja moni suunnitteleekin jo ikkunanpesua, tavarainventaariota, pihan siistimistä ja koko kodin perusteellista siivoamista. Kokosimme neljä vinkkiä, joita noudattamalla pääset kevätsiivouksessa jo pitkälle!

  1. Kaikkea ei tarvitse siivota kerralla!

  Aseta kevätsiivoukselle tavoite. Haluatko kodin, joka on siivottu lattiasta kattoon vai tavoitteletko vain puhtaita ikkunoita ja siistittyä pihaa? Tartu rättiin tai luudan varteen hyvällä mielellä – lopputulos tulee olemaan kaiken vaivan arvoinen.

  2. Ikkunanpesu kirkastaa kodin ilmeen

  Tähän aikaan vuo...

  Lue lisää

  Helsingin KTK 70 vuotta

  Nyt se koitti: merkkipäivä. Olemme olleet yritysten ja kuluttajien apuna kuljetuksiin liittyvissä toiminnoissa jo 70 vuoden ajan!

  Hallituksemme puheenjohtaja Kari Bäckroos on kuulunut Helsingin KTK:n riveihin jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän päätyi meille töihin isänsä kautta. Bäckroosin isällä oli kuljetusliike, jossa Kari työskenteli koulun lopetettuaan apumiehenä muuttohommissa. Uransa alkuaikoina Bäckroos työskenteli muun muassa Pasilassa ison muuttoprojektin parissa liki puoli vuotta. Toimistomme sijaitsi tuolloin ...

  Lue lisää

  Penkkariajoneuvot ja niiden kuljettajat suurennuslasin alla

  Abiturientit viettävät tänään penkkareita ja heittelevät jälleen ajoneuvojen lavoilta makeisia suurelle yleisöjoukolle. Liikennöitsijämme Henri Turunen on suorittanut meillä penkkariajoja jo 18 vuotta. Hänen kuljettajansa kokevat tapahtuman piristävän arkea vuodesta toiseen.

  Lähetimme aamulla matkaan noin nelisenkymmentä penkkariajoneuvon kuljettajaa. Matka suuntautui Kyläsaareen, jossa jokainen helsinkiläisten lukioiden abiturientteja kuljettava auto tarkistetaan pienintä yksityiskohtaa myöten. Turvallisuuteen panostetaan enemmän kuin naapurikaupungeissa Vantaalla ja Espoossa, joissa katsastus ei ole Helsingin tapaan pakollinen.

  Helsinkiläisten lukioiden a...

  Lue lisää

  Hyppy myyntijohtajan saappaisiin

  39-vuotias Kemistä kotoisin oleva Markku Kuusela nimitettiin viime viikolla uudeksi myyntijohtajaksemme. Kuusela toimi aikaisemmin yrityksemme myyntipäällikkönä ja aloittaa uudessa työnkuvassaan hyvällä ja odottavalla fiiliksellä. Hän on innoissaan, että pääsee nyt toden teolla vaikuttamaan talon asioihin.

  Kuusela toimi uransa alkuaikoina Kemin satamassa ahtaajana ja sai samalla myös ensi kosketuksensa kuljetus- ja logistiikka-alaan. 2000-luvun alussa hän muutti pääkaupunkiseudulle ja toimi Lainapeitteellä asennusneuvojana. Muutaman vuoden kuluttua hän muutti takaisin Kemiin ja meni töihin paperitehtaalle. Seuraavaksi tie vei Haaparantaan, jossa hän pelasi jalkapalloa Haparanda FF:ssä ja myöhemmi...

  Lue lisää

  Uudet toimitilamme valmistuvat vauhdilla

  Kivikkoon valmistuvien uusien toimitilojemme vesikiertoinen lattialämmitys on asennettu. Myös muun kiinteistötekniikan rakentaminen etenee vauhdilla. Vesikatto on saatu valmiiksi. Näillä näkymin valmista on toukokuun lopussa. Katso kuvakarusellista tuoreet otokset tämänhetkisistä rakennusvaiheista!

  ...
  Lue lisää

  No nyt on liukasta! - Hiekoitetaanko vai suolataanko?

  Liukkaille teille, jalkakäytäville ja taloyhtiöiden pihoille tarvitaan talvisin joko hiekkaa tai suolaa, jotta liikkuminen olisi turvallisempaa. Hiekoitushiekan ja tiesuolan hyviä ja huonoja puolia on tutkittu paljon. Kerromme molempien keinojen edut ja haitat:

  Hiekka toimii erityisen hyvin kovilla pakkasilla

  Hiekoitushiekan avulla renkaat eivät luista jäisellä tiellä ja ajaminen helpottuu, kun tielle saadaan pitoa. Hiekoitus toimii hyvänä liukuesteenä myös kovilla pakkasilla. Se on myös ympäristöystävällisempää kuin suola, tosin sen joukossa olevat pikku kivet saattavat keväisin aiheuttaa naarmuja autojen tuulilaseihin.

  ...
  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Logistiikka
 • Juhlavuosiartikkeli: Kalusto uudistuu

  Historiamme havinaa menneiltä vuosikymmeniltä 70-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi.

  1930-luvulla autoilu lisääntyi merkittävästi. Tavarakuljetuksia alettiin kuljettaa entistä enemmän autoilla ja myös henkilöliikenne lisääntyi. Kuljetusten lisääntyminen ei kuitenkaan sujunut ongelmitta. Vuosien varrella liikennöitsijämme ovat painineet kaluston määrän ja laadun kanssa. Toimintamme alkuvuosina liikennelupien määrää rajoitettiin ja uusien autojen hankkiminen oli hankalaa. Pyrimme...

  Lue lisää

  Jo 70 vuoden ajan olemme palvelleet liikennöitsijöitämme ja asiakkaitamme suurella sydämellä!

  Helsingin KTK:n 70-vuotisesta historiasta kertovan neliosaisen juttusarjan päätösosa.

  Vuonna 1990 Helsingin KTK:lla oli 592 jäsentä ja 993 ajoneuvoa

  Meistä tuli 28.6.1991 osuuskunta ja puoli vuotta sen jälkeen osakeyhtiö. Olosuhteet olivat haastavat sillä korkotaso oli korkea, omaisuusarvot olivat romahtaneet, konkursseja tehtiin paljon ja työttömyys oli laajaa. Koko Suomi eli kriisiaikaa. Vuonna 1994 käänsimme liikevaihtomme nousuun. Reilu kymmenen vuot...

  Lue lisää

  Seuraavat vuosikymmenet

  Toinen jatkoartikkeli Helsingin KTK:n 70-vuotisesta historiasta.

  1950-luvun aikana autokantaamme uudistettiin ja samalla tiedostettiin erikoistumisen tarve. Töitä oli etsittävä uusiltakin osa-alueilta. Jakeluun, maansiirtoon ja kivenajoryhmään ilmottautuneille muodostettiin myös pelisäännöt, jotka mahdollistivat tiettyyn työhön erikoistuneelle tekijälle etuoikeuden.

  Oman toimitilan rakentaminen huoltoasemineen Toukolaan, kaluston kehittyminen, termin...

  Lue lisää

  Toiminnan ensimmäiset vuodet

  Jatkoartikkeli Helsingin KTK:n 70-vuotisesta historiasta.

  Vuonna 1949 pohdittiin, josko KTK:sta tulisi osakeyhtiö tai osuuskunta. KTK:n irrottaminen Helsingin Kuorma-autoliikennöitsijät ry:n alaisuudesta pysyi vireillä kahden vuoden ajan, koska jäsenistön kanta ei ollut asiassa yksimielinen. Vuonna 1952 yhdistyksen jäsenistö hyväksyi KTK:n muuttamisen osakeyhtiöksi.

  Asiakkaat olivat innostuneita toiminnastamme – kahden ensimmäisen viikon aikan...

  Lue lisää

  Helsingin KTK juhlii 70-vuotista taivaltaan

  Helsingin KTK on saavuttanut upean 70 toimintavuoden rajapyykin! Tällaista ei moni suomalainen yritys ole päässyt kokemaan – monien vuosikymmenien aikana kun tulee eteen kaikenlaista lama-ajasta sukupolvenvaihdoksiin ja vaihtelevasta kysynnästä jatkuvasti muuttuvaan toimintaympäristöön.

  KTK-toiminta alkoi Suomessa 1930-luvun lopulla

  Vuonna 1938 perustettiin Helsingin Kuorma-autoliikennöitsijät -niminen yhdistys, jonka toiminta keskeytyi sotien ajaksi, mutta käynnistyi uudelleen vuonna 1945. Yhdistys alkoi viemään eteenpäin aloitetta oman kuorma-autotilauskeskuksen perustamisesta. Keskuksen ideana oli mahdollisuus keskittää kuljetuksia, hyödyntää paremm...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Kuljetus
 • Miten hoitaa muutto edullisesti?

  Muuton jälkeen lihakset ovat usein kipeänä ja pankkitilin saldo pienempi. Tässä kuitenkin muutama vinkki, joiden avulla voit säästää rahaa muutossa.

  Myy turhat tavarat

  Muuton yhteydessä turhista tavaroista eroon hankkiutuminen käy kätevästi. Tavarat tulee käytyä läpi pakkaamisen yhteydessä joka tapauksessa. Turhat tavarat kannattaa myydä, sillä et varmasti tahdo maksaa ylimääräistä, kun kuljetat niitä asunnosta toiseen. Voit myydä tavarat esimerkiksi Internetissä, kirpputorilla tai pihamyyjäisissä.

  T...

  Lue lisää

  Senaatintori sai jälleen joulukuusensa

  Tämä oli kolmaskymmenes kerta, kun liikennöitsijämme Hannu Haapiainen osallistui joulukuusen kuljettamiseen Senaatintorille.

  Joulukuusi siirrettiin paikan päälle Hakkilasta ja sitä oli siirtämässä toistakymmentä henkilöä – joukossa oli mukana muun muassa Staran väkeä ja Hannun pojan poika.

  Leveä kuljetus lähti liikenteeseen tuttuun tapaan. Hannulla on kuusta varten oma kustomoitu teline, joka mahdollistaa näin haastavan kuljetuksen. Operaatio alkoi aikaisin aamulla ja päättyi yhden maissa iltapäivällä.

  <...
  Lue lisää

  Muutatko loppuvuonna? Huomioi viisi seikkaa!

  Tätä vuotta on jäljellä enää reilu kuukausi. Aiotko vielä alkaa pakata muuttolaatikoita ja muuttaa jouluksi uuteen kotiin?

  Petollinen sää saattaa yllättää – varsinkin pidemmällä muuttomatkalla

  Talvella muuttaminen on ihan oma juttunsa, sillä riesana saattaa olla suurien lumipenkkojen lisäksi myös liukas maa ja kovat pakkaset. Mikäli muuttopäivälle sattuu todella huono keli ja matka on pitkä, kannattaa lähteä ajoissa liikenteeseen ja muistaa sopiva ajonopeus ja riittävä turvaväli.

  Lue lisää

  Kysy meiltä kuljetusapua, jos kuljetuksissasi on ongelmia lakon takia!

  Postin jakelun lakko alkaa torstaina kello 16. Työtaisteluja järjestetään aikavälillä 19.11–4.12 eri puolilla Suomea. Lakko alkaa pääkaupunkiseudulla, josta se leviää ensi viikon ja seuraavan viikon aikana muualle Suomeen.

  Työtaistelutoimenpiteiden taustalla on viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen umpeutuminen 31. lokakuuta ja sen jälkeen alkanut sopimukseton tila. Työnantaja- ja palkansaajapuolen näkemykset ovat kaukana toisistaan – neuvottelut kaatuivat erimielisyyksiin muun muassa työvuoroista, työajoista, palkasta ja ulkopuolisen työvoiman käytöstä.

  MIKÄLI TARVITSET APUA KULJE...

  Lue lisää

  Onko rakkaalla isällä jo kaikki mahdolliset kaupasta löytyvät lahjat?

  Maailman paras isä -muki, taskumatti, flanellipyjama, Ilkka Remeksen ja Arto Paasilinnan kirjat? Mitähän muuta se isä voisi kaivata..

  Mikäli sitä tavaraa tuntuu olevan jo liikaakin, niin miltä kuulostaa pihalle kuljetettava vaihtolava? Takuulla se olisi ainakin erilainen lahja. Siitä hyötyvät muutkin ja siksi kustannuksia voi jakaa vaikka naapureiden kesken!

  Talkoolavaan voi kuljettaa kaikki takavuosien roinat, rikkinäiset kodinkoneet, käyttökelvottomat autonrenkaat, rau...

  Lue lisää

  Viisi hyvää syytä tilata talkoolava

  Nyt jos koska on oikea aika tilata talkoolava! Syksy on jo pitkällä, mutta vielä on hyvin aikaa pitää syystalkoot. Meillä on käynnissä tällä hetkellä talkoolavakampanja, josta on vaikea kieltäytyä.

  Talkoolava viherjätteelle 496 € (sis. alv. 24%)                               Talkoolava sekajätteelle  598 € (sis. alv. 24%)

  Talkoolavan voit tilata numerosta: 09 777 87 300 tai sähköpostitse: [email protected]

  Hinnat sisältävät ...

  Lue lisää

  Veneen nosto edessä? Muistathan nämä 5 asiaa!

  Onko sinulle tullut vastaan tilanne, jossa huomaat että veneesi norkoilee yksinään laiturin päässä, kun muut ovat jo nostattaneet omat veneensä ylös vedestä? Veneiden nostokausi on huipussaan loka- ja marraskuun vaihteessa. Mikäli jätät homman viime tippaan niin veneesi voi vaurioitua. Huomioi alla olevat viisi kohtaa, ennen kuin aloitat tämän jokavuotisen prosessin:

  1. Tyhjennä vene ja puhdista se sisältä

  Kaikenlaiset irtotavarat on poistettava veneestä ennen sen nostoa. Jotain voi mennä veneen noston aikana rikki, jos tätä toimenpidettä ei suorita. Veneestä tulee tyhjentää myös mahdollinen pilssivesi asianmukaisella tavalla.

  2. Huolla akku ja huolehdi sen talvisäilytyksestä

  Mikäli säilytät akkua veneessä, lataa se mahdollisimma...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Kuljetus
 • Ilmiöt
 • Muuttopäivä – sen ei tarvitse olla hulinaa ja hämminkiä!

  Monia asioita voi ja kannattaakin tehdä valmiiksi ennen muuttopäivää.

  Moni inhoaa muuttamista, sillä muuttopäivä on usein täynnä kaaosta ja sekasortoa. Tavaroiden kuljettamiseen menee usein enemmän aikaa kun siihen on varattu. Sääolot voivat yllättää ja tavaroita saattaa mennä rikki. Muuttopäivään kannattaa valmistautua ajoissa, jotta muutto sujuisi mahdollisimman mutkattomasti ja uudessa asunnossa olisi kaikki tarvittava valmiina.

  Hyvin suunnitel...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Muutot
 • Ilmiöt
 • Hyviä eläkepäiviä Tero!

  Tero työskenteli meillä jokapaikan höylänä: hän pakkasi tavaroita asiakkaidemme kotona, lastasi autoja kontteihin, rakenteli mittatilauskuljetuslaatikoita, auttoi kassakaappisiirroissa ja kuljetti asiakkaille raskaita rullamattoja.

  Työntekijämme Tero Gädda jäi eilen eläkkeelle. Hän tuli taloon vuonna 1998 ja teki työuransa muuttopakkaajana. Emme ole kuuna päivänä nähneet tässä lajissa lahjakkaampaa miestä. Oli sitten kyseessä vastamaalattu märkä taulu tai vaikkapa erikoisen muotoinen patsas – Tero onnistui aina pakkaamaan sen moitteettomasti (kyllä, jopa tuon taulun).

  Teron eläkkeelle lähtöä ju...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Muutot
 • Helsingin KTK:n liikennöitsijät palvelevat teitä perjantaina lakosta huolimatta!

  Perjantain mielenilmaus sotkee monen yrityksen kuviot kauttaaltaan ja hankaloittaa erityisesti työssäkäyvien arkea – eteenkin niiden joilla ei ole omaa autoa

  Perjantaina 18.9 Suomessa ryhdytään yleislakkoon. Monien ihmisten ja yritysten arki hankaloituu merkittävästi lakon seurauksena, kun monella alalla lakkoillaan. Julkinen liikenne seisoo, monet kaupat ovat suljettuna, lentoja jää lentämättä ja postit pysyvät kiinni. Erityisesti liikkuminen pääkaupunkiseudulla hankaloituu, sillä junat ja bussit seisovat kello 6–18 välillä. Koulut ja päiväkodit pi...

  Lue lisää

  Veneiden nosto alkaa olemaan ajankohtaista – muistathan hoitaa homman ajoissa?

  Aurinko ei lämmitä enää niin kuin kesällä ja Jaakko on heittänyt kylmän kivensä mereen jo aikoja sitten. Nyt on koittanut aika nostaa veneet ylös vedestä ja laittaa ne talvisäilytykseen ensi kesää varten.

  Asioilla on tapana jäädä notkumaan. Niin voi käydä myös veneiden kohdalla – yhtäkkiä sitä huomaa, että se oma paatti on laiturin nokassa yksinäisenä ja lehtien peitossa. Suurin paniikki alkaa yleensä silloin kun vesi alkaa jäätymään. Veneitä nostetaan eniten syyskuun ja lokakuun vaihteessa ja ne otetaan jälleen käyttöön huhtikuun puolen välin jälkeen – oikeastaan heti kun jääpeite on sulanut ve...

  Lue lisää

  SKAL tarjosi eilen kansanedustajille kuljetukset eduskuntaan perinteiseen tapaan

  Eilen oli syysistuntokauden avauspäivä ja SKAL ry:n kummiyrittäjät tarjosivat uuden eduskunnan kansanedustajille ja hallituksen jäsenille kuljetukset töihin kuorma- ja pakettiautoilla. Kyseessä oli monen vuoden perinne, useammalta eri vaalikaudelta.

  Kuljetuksista vastaavat pääosin SKAL:in kummiyrittäjät. He toimivat myös kansanedustajien SKAL-kummeina ja välittävät tärkeää omakohtaista tietoa taustoittamaan kuljetusalan tavoitteita. Monen kansanedustajan kummina jatkaa jo vaalikaudelta 2011–2015 tuttu henkilö.

  Kuljetuksen aikana vaihdettiin ajatuksia toimialasta hyötyajoneuvon ohjaamossa. Budjettiriihen aikaan ja talvikauden lähest...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Kuljetus
 • Ilmiöt
 • Hei sinä syyssiivouksen tekijä!

  Onko ullakolle kertynyt kesän aikana roinaa? Alkaako piha täyttyä lehdistä ja oksista? Talkoolavalle saat syyssiivouksessa niin hajonneet pihakalusteet kuin viherjätteetkin.

  Talkoolavat tilaat kätevästi numerosta: 09 777 87 300
  Voit tilata talkoolavan myös sähköpostitse: [email protected]

  Talkoolava viherjätteelle 496 €, sis. alv 24% (400€, sis. alv 0%)
  Talkoolava sekajätteelle 598 €, sis. alv 24% (479,03 € sis. alv 0%)

  Pihat ovat usein kesän jälkeen täynnä romua ja roinaa. Puista putoilee lehtiä ja ok...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Vaihtolavat
 • Kampanjat
 • Isot suojelevat pieniä liikenteessä!

  Taas on aika kiinnittää huomio liikenneturvallisuuteen. Pienet koululaiset aloittivat viime kuussa koulutaipaleensa ja sen vuoksi autoilijoilta vaaditaan liikenteessä erityistä varovaisuutta.

  Liikenteessä on monia sääntöjä, joita tulee noudattaa. Niiden laiminlyönti vaarantaa monia ihmishenkiä ja pahimmassa tapauksessa johtaa kuolemaan. Siksi haluammekin olla mukana parantamassa liikenneturvallisuutta.

  Kuulumme Suomen muuttopalveluyritykset ry:hyn (SMPY ry), joka on järjestänyt kampanjan liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Kampanjan tarkoitus...

  Lue lisää

  Huoltoasemapäivä huokuu yhteisöllisyyttä

  Tänään vietettiin jälleen huoltoasemapäivää. Tapahtumaa ollaan järjestetty jo vuosien ajan – sillä on pitkä perinne ja vankka suosio liikennöitsijöidemme keskuudessa.

  Tämä päivä oli aurinkoinen ja paikalla oli oman henkilökuntamme lisäksi paljon väkeä liikennöitsijöistä lukuisiin yhteistyökumppaneihin. Grillissä paistui pyttipannu ja juotavaa sekä pullaa oli tarjolla koko päivän. Huoltoaseman piha oli tupaten täynnä porukkaa nauttimassa mahdollisesti viimeisistä kauniista kesäpäivist...

  Lue lisää

  Muutatko omaan asuntoon opiskelija? Ethän tee näitä virheitä!

  Tuhannet opiskelijat muuttavat jälleen opintojensa perässä. Osa saa nopeasti asunnon hyvältä paikalta, mutta yllättävän suuri osa joutuu suuntaamaan luennolle ilman kotia, jossa asua. Kerromme opiskelijamuuttojen ikävimmät kompastuskivet – ja paljastamme myös miten ne vältetään!

  Jätät asunnon hankkimisen viime tippaan

  Asuntoja on parhaiten tarjolla elokuussa. Varaa aikaa asunnon etsimiseen ja huomioi, että varsinkin suurissa kaupungeissa opiskelijoita koettelee asuntopula. Esimerkiksi Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö ilmoittaa voivansa tarjota asunnon syksyllä vain...

  Lue lisää

  Helsingin KTK on ollut tänä vuonna näkyvillä useissa eri medioissa!

  Otimme tämän vuoden alkupuolella käyttöön uudenlaisen lehdistötiedotteiden jakelupalvelun.

  Ensimmäinen sillä lähetetty tiedote jaeltiin helmikuussa penkkaripäivänä. Se ampaisi siltä seisomalta muun muassa MTV3:n, Helsingin Sanomien, Metron, Karjalaisen, Iltalehden ja Uuden Suomen verkkosivuille. Toimimme tiedotteesta tehdyissä artikkeleissa asiantuntijan roolissa ja annoimme kansalle tietoa siitä, miten penkkariautot ja niiden kuljettajat käyvät läpi tiukan tarkastuksen, ennen kuin y...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Logistiikka - Kuljetus 2015 -messut

  Olimme mukana viime viikolla järjestetyssä Pohjoismaiden suurimmassa logistiikka- ja kuljetusalan ammattitapahtumassa. Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja messuständillämme kävi kova kuhina. Noin 1700 henkilöä kävi tutustumassa toimintaamme ja vaihtamassa ajatuksia henkilökuntamme kanssa!

  Messukeskuksessa järjestetty tapahtuma käsitti tärkeät osa-alueet, kuten esimerkiksi kuljetukset, sisälogistiikan, älylogistiikan ja logistiikkapalvelut.

  Kolmepäiväisten messujen aikana ehdittiin nähdä ja kokea monenlaista. Päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen hyvä fiilis ja logistiikan asiantu...

  Lue lisää

  Muuttokuljetus kesällä – näin onnistut!

  Muuttosesonki on vilkkaimmillaan kesällä, koska muuttokuljetukset ajoitetaan usein loma-aikaan. Myös monet opiskelijat muuttavat ennen syksyä lähemmäksi opiskelupaikkojaan.

  Auringon porottaessa taivaan täydeltä haluat pakata tavarat kasaan ja hoitaa muuton pois alta mahdollisimman nopeasti. Lämpömittarin kohotessa hellelukemiin, kiinnitä muutossa ja pakkaamisessa huomiota muutamiin asioihin. Tärkeimpänä on hyvä muistaa, että muuttokuljetus on fyysisesti vaativaa puuhaa. Kesän lämmössä kannattaakin huolehtia riittävästä nesteytyksestä: pidä sopivin väliajoin juomat...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Muutot
 • Vielä ehdit! 8 vinkkiä kevätsiivoukseen

  Kevät on jo pitkällä, mutta siitä huolimatta monella on kevätsiivous vielä ajatuksen tasolla. Kokosimme 8 vinkkiä, joiden avulla olet askeleen lähempänä puhdasta kotia, siistejä kaappeja ja kaunista pihaa.

  1. Siivouksesta ei kannata ottaa turhaa stressiä, eikä koko urakkaa tarvitse suorittaa kerralla!

  Aseta itsellesi tavoite siitä mitä haluat. Tavoitteletko kotia, joka on siivottu lattiasta kattoon vai riittääkö sinulle että saat pestyä ikkunoista pois alkukevään katupölyt? Mitä ikinä sitten päätätkin siivota tai järjestellä, niin te...

  Lue lisää

  Mies Scanian ratissa

  Tapio Oksanen on toisen polven Ktk:lainen. Jo 82 vuotta toiminut Kuljetusliike Oy Oksanen on kuulunut yhtiöömme vuodesta 1946 lähtien.

  Oksasen kuljettajan ura alkoi marraskuussa 1969 hänen isänsä omistaman Scanian ratissa. Kuljetusyrittäjän arki oli tullut hänelle tutuksi jo pikkupojasta lähtien, kun hän seurasi isänsä töitä ja auttoi niissä. Ammatillista osaamistaan Oksanen syvensi neljä vuotta kestäneen autonasentajakoulun avulla. Itsenäisen ajamisen ja osakasy...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Kuljetus
 • Ilmiöt
 • Pihalla oleva vaihtolava on varma kevään merkki!

  Kun talven lumet ovat sulaneet ja viime syksyn katkenneet oksat ja lehdet täyttävät pihamaan, kannattaa harkita vähän isomman pihasiivouksen tekemistä.

  Kaikkia lehtiä ja oksia on vaikea kompostoida – varsinkin jos kyseessä on iso taloyhtiö. Vaihtolava on oiva apukeino päästä eroon talven ja syksyn jäljiltä jääneistä maatuvista jätteistä. Viherjätteelle tarkoitettu vaihtolava sopii omakotipuutarhurien yhteiseen käyttöön tai taloyhtiön talkoisiin.

  Viherlava on tietenkin vain ...

  Lue lisää

  Vuosikymmeniä Helsingin KTK:n palveluksessa!

  Suomessa on edelleen paljon ihmisiä, jotka tekevät pitkää uraa saman työnantajan palveluksessa. Perjantaina 27.3. eläkkeelle jäänyt Ann-Marie Sulander, tuttavallisemmin Ami, oli palveluksessamme lähes 43 vuotta!

  Amin työtehtäviin ovat kuuluneet pääasiassa sihteerin askareet, henkilöstön palkka-asiat ja osake-, osakas- sekä liikennöitsijäsopimusasiat. Pitkän työuransa aikana hän on tehnyt meillä hommia laidasta laitaan – erityisesti konttorityöt ovat tulleet tutuiksi.

  Eniten Ami kertoo nauttineensa haastavista tehtävistä, jotka hän on saanut onnistuneesti selvitettyä. Hänen mielestään toimintamm...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Teemme töitä ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi!

  Liityimme Ilmastokumppanit-verkostoon, joka on osa Helsingin kaupungin tekemää ilmastotyötä, jolla tähdätään vähentämään hiilidioksidipäästöjä merkittävästi vuoteen 2020 mennessä. Verkostossa on jo yli 50 isoa yritystä ja organisaatiota, jotka ehkäisevät ilmastonmuutosta ja vähentävät kasvihuonepäästöjä! Tämä kaikki tapahtuu yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

  Eilen oli hieno päivä, sillä Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkosto kasvoi jälleen. Helsingin kaupungintalolla pidettiin tilaisuus, jossa kaupunginjohtaja Jussi Pajunen allekirjoitti ilmastositoumuksen 12 uuden eri toimijan kanssa, jotka haluavat tehdä töitä paremman huomisen eteen.

  Me olemme yksi uusista Ilmastokumppaneista ja haluamme rakentaa Su...

  Lue lisää

  Edessä asunnonvaihto? Neljä vinkkiä helppoon muuttoon

  Muuttaminen on harvoin kenenkään mielestä hauskaa tai rentouttavaa – päinvastoin. Asuinolojen muutos ja muuttaminen kuuluvat suurta stressiä aiheuttaviin elämäntilanteisiin. Tästä huolimatta suomalaiset muuttavat asunnosta toiseen keskimäärin seitsemän vuoden välein. Kotimuuttojen asiakkuuspäällikkömme Ilkka Ilonummi kertoo neljä vinkkiä, joiden avulla voit tehdä muutostasi huomattavasti helpomman ja vähemmän stressaavan.

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Muutot
 • Ilmiöt
 • Jätekuljetus löytää tiensä käsittelylaitokselle

  Destamaticin materiaalien kierrätysasemalla tehdään töitä jo aamuvarhain. Tuusulan Kelatiellä sijaitseva asema aukeaa aamukuudelta ja on auki kahdeksaan asti illalla.

  Asemalle saapuvia jätteitä lajitellaan sulkemisaikaan asti ja siinä onkin työtä, sillä jätekuljetuksia tulee pitkin päivää. Asemalle saapuva puujäte käsitellään paikan päällä murskeeksi ja muu jäte lajitellaan hyötykäyttöön tai kierrätystuotteiden raaka-aineeksi.

  Destamatic Oy keskittyy rakennus- ja pakkausjätemateriaalien va...

  Lue lisää

  Penkkariauton kuljettajaksi ei kelpaa kuka tahansa!

  Naamiaisasuihin pukeutuneet abiturientit viettävät tänään penkinpainajaispäivää eli penkkareita, ja heittelevät jälleen kerran makeisia suurelle yleisöjoukolle. Helsinkiläinen Jorma Broström on suoritanut penkkariajoja meillä jo kolmekymmentä vuotta. Hän kokee tapahtuman piristävän kuljettajan arkea vuodesta toiseen.

  Lähetimme aamulla matkaan kolmisenkymmentä penkkariajoneuvon kuljettajaa, mutta huviajelu sai vielä odottaa. Sitä ennen oli ehdittävä tehdä monenlaisia turvallisuustoimia. Penkkarikuskit käyvät aamulla katsastuttamassa autonsa ja samalla heidät puhallutetaan. Turvallisuusasia...

  Lue lisää

  Markkinoiden paras muuttolaskuri!

  Helsingin KTK on viilannut kotimuuttoihin (alle 70m2) suunnatun muuttolaskurin yksinkertaiseksi, suoraviivaiseksi ja läpinäkyväksi asiakkailleen. Saat heti selkeän kokonaishinnan alveineen päivineen joka pitää. Täytät vain yksinkertaiset kysymykset ja saat lopuksi heti tarkan hinnan muutollesi.

  Hinta pitää sisällään auton, muuttomiehet ja lisäksi toiveesi mukaan myös muuttola...

  Lue lisää

  Liikennöitsijähaku

  Helsingin KTK hakee uusia energisiä Liikennöitsijäyrittäjiä verkostoonsa.

  Tarjoamme paljon mielenkiintoisia kuljetustehtäviä, joita tulee lisää jatkuvasti.

  ...
  Lue lisää

  Mobiilijärjestelmä

  Helsingin KTK on ottamassa syksyn aikana käyttöön mobiilijärjestelmää.

  Liikennöitsijöiden mobiilijärjestelmä tehostaa vapaan kaluston seurantaa, navigoinnin suunnittelua ja asiakaslaskutusta.

   

  Mobiilijärjestelmällä pystyy seuraama...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.