Takaisin blogin etusivulle

Pienin askelin kohti paperitonta toimintaa

Kuljetusalan yritykset ovat perinteisesti olleet keskimääräistä hitaampia siirtymään kohti paperitonta toimintamallia. Tämä johtuu pitkälti siitä, että monen kuljetusyrittäjän toimisto on ratin takana, eikä aikaa tietokoneen näpräämiseen ole.

Me KTK:lla olemme pitkään miettineet ratkaisuja omalta osaltamme, kuinka siirtyä kohti entistä paperittomampaa toimintaa. Sillä paperia todellakin kuluu, kun liikennöitsijöitä on satoja ja autoja sitäkin enemmän.

Pian alkava heinäkuu tuokin mukanaan yhden askeleen kohti paperittomampaa arkea, sillä toimitamme kuun alusta alkaen tilityslistat ja sisäisen tiedotteemme liikennöitsijöillemme lähtökohtaisesti sähköisenä.

Laskutuksellemme uudistus tarkoittaa sitä, ettei enää tarvitse pakata ja lähettää valtavaa määrää kirjeitä kahta kertaa kuukaudessa. Luonnollisesti materiaali on edelleen lähetettävä, joten työvaihetta ei kokonaan pystytä sähköistämiselläkään poistamaan, mutta ainakin puuduttava papereiden plärääminen vähenee huomattavasti.

Projekti kohti paperitonta tilitystä on toki vaatinut työtä muiltakin kuin laskutukselta, sillä tietohallintomme on saanut pohtia ja toteuttaa asiaa hiki hatussa jo pidemmän aikaa. Ja vaikka projekti alkaakin olla jo maaliviivoilla, yhtään tietotekniikkaa tunteva voi arvata, että hommia riittää vielä maaliinpääsyn jälkeenkin.

Mukavaa kesää kaikille!

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.