Takaisin blogin etusivulle

Mitä kuorma-autojen tilauskeskukset ovat? Miten kuljetusalan muutokset ovat muovanneet Helsingin KTK:ta?

Kuljetusala on muovautunut vuosien saatossa paljonkin, mutta ainakin kaksi asiaa ovat säilyneet: kuljetusten tarve ja Helsingin KTK. Tästä blogipäivityksestä opit ainakin sen, mitä tarkoittaa KTK, ja mitä erikoista Helsingin KTK:n ja muiden KTK-talojen liiketoimintamalleissa on verrattuna "tavallisiin" yrityksiin.

Kuorma-autojen tilauskeskuksia (KTK) on ympäri Suomen. Alkuperäinen ajatus KTK:lle on ollut se, että luodaan yksityisille kuljetusyrittäjille verkosto, jonka kautta välitetään kuljetuksia, ja yrittäjät pystyvät näin keskittymään olennaiseen: ajamiseen. Usein KTK-taloissa puhutaankin, että kyseessä on tietynlainen kuljetusalan taksitolppa, jossa KTK toimii välityskeskuksena, ja kuljetusyrittäjät — jotka toimivat myös KTK:n omistajajäseninä – hoitavat kuljetukset. Tämä toimintamalli on edelleen käytössä; KTK:lle voi soittaa kuka vain, ja saada kuljetuksen nopeasti itselleen. Kuljetusala on kuitenkin ajan saatossa muovautunut paljonkin, vaikka perusperiaate onkin säilynyt. Esimerkiksi meidän — Helsingin KTK:n — kautta välitetään yhä paljon yksittäisiä kuljetustilauksia, mutta myös iso osa liikennöitsijöistämme ajaa sopimusajoja, joita erityisesti suuret yritykset suosivat.

Alla olevalla Loyalisticin videolla on myynti- ja markkinointijohtajamme Markku Kuuselan kattava haastattelu Helsingin KTK:n erikoisuuksista.

Kuljetusalan muutosten myötä, myös meillä Helsingin KTK:lla on tapahtunut paljon muutoksia, joilla on pyritty sekä vastaamaan alan vaatimuksia, mutta myös parannettu liikennöitsijöidemme saamia etuja pelkkien ajotehtävien lisäksi. Olemalla Helsingin KTK:n omistaja, eli liikennöitsijä, yrittäjä saa kauttamme mm. laskutuksen, myynnin, sopimushintaiset polttoaineet, lounaspalvelut, kaluston huollot, varastoinnin ja autopesulan käyttöönsä.

Voit käydä tutustumassa liikennöitsijöidemme etuihin täältä: https://www.helsinginktk.fi/fi/kuljetusalan-tyopaikat/#edut

Ja palveluihimme täältä: https://www.helsinginktk.fi/fi/palvelumme/

Muista myös seurata meitä Facebookissa

Jaa Blogikirjoitus

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.