Vaihtolavat jokaiseen tarpeeseen!

Vaihtolava on oiva apu rakennustyömaille, kun pihat ovat täynnä kasaantuneita risuja ja lehtiä tai kun vinttikomerot paukkuvat tavaroiden paljoudesta.

Vaihtolavat toimivat tehokkaana apuna erilaisissa talkootöissä ja remonteissa. Mikäli vaikkapa taloyhtiösi piha on täynnä vanhoja lehtiä ja katkenneita oksia kevään tai talven jäljiltä, ne on helppo heittää vaihtolavan pohjalle, eikä sinun tarvitse huolehtia niiden kierrätyksestä ja kuljetuksesta. Sama pätee myös omakotitaloasujille: samalla alueella asuvat henkilöt voivat hankkia yhteisen vaihtolavan, johon kukin voi kuljettaa omalle pihalleen kertyneet jäänteet aina havunneulasista risuihin.

Vaihtolavatoimitusten yhteydessä voimme tuoda tullessamme talkootöissä tarvittavat materiaalit, kuten hiekat, mullat ja kuorikkeet. Voit tilata tavaraa lavoittain. Siivoamme, raivaamme ja putsaamme myös pihat, pensaat ja vaikkapa ylimääräiset puut!

Vaihtolava sopii pihatalkootöiden lisäksi myös suursiivous- ja remonttiprojekteihin. Mikäli taloyhtiön vinttivarastot pullottavat tavaroiden paljoudesta ja käytävillekin on jo kerääntynyt roinaa, niin kevät on hyvää aikaa käydä läpi omat tarpeettomat ja rikkinäiset tavarat. On työlästä lähteä itse viemään kaatopaikalle tavaraa. Siksi on hyvä miettiä, jos kaikki tekisivät tavarainventaarionsa samaan aikaan, jolloin vaihtolava täyttyisi äkkiä ja asukkaat säästyisivät turhalta vaivalta.

Millainen vaihtolava kannattaa hankkia?

Vaihtolava hankitaan aina tiettyyn tarpeeseen. Mikäli ongelmana ovat pihalle kertyneet oksat, lehdet ja neulaset, niin tällöin kannattaa tilata viherjätteelle tarkoitettu lava. Vaihtoehtona on taas sekajätteelle tarkoitettu talkoolava, johon voi kerätä monet muutkin rojut metalleista rakennusjätteeseen. Kuljetustoimistomme valitsee tarpeeseesi ja kohteeseesi sopivan lavan, joka valitaan ensisijaisesti kohteen mukaan, eli esimerkiksi ahtailla sisäpihoilla suosimme pienempiä lavoja.

Milloin tilata kannellinen vaihtolava?

Voit tarvita kannellisen vaihtolavan, etteivät ulkopuoliset pääse heittämään lavalle mitään sinne kuulumatonta. Kannellinen lava estää roskien leviämisen ympäristöön, samoin kuin sadevesien johdosta tapahtuvan mahdollisen maaperän pilaantumisen. Paloturvallisuussyistä vain kannelliset lavat voidaan sijoittaa 8 metrin päähän tai lähemmäs asuinrakennusta.

Mitä vaihtolava voi sisältää?

Sekajätteen vaihtolava:
Voit koota sekajätelavalle erilaista viherjätettä kuten vaikkappa lehtiä, ruohoa ja haravointijätettä sekä risuja ja oksia.

Nimensä mukaisesti lava ottaa vastaan myös järeämpää tavaraa, kuten esimerkiksi puujätettä (ei kyllästetty puu), huonekaluja, rautaromua, muovia ja tekstiilejä. Lavalle voi myös koota kertynyttä rakennusjätettä, kodinkoneita ja elektroniikkaromua.

Mitä vaihtolavoihin EI voi laittaa?

Ethän laita vaihtolavoille vaarallista jätettä, kuten esimerkiksi maalia, liimaa, liuotinta, akkuja, paristoja tai loisteputkia. Myöskään kyllästetty puu tai yhdyskuntajäte (talous-, bio-, elintarvikejäte) eivät kuulu talkoolavakampanjamme vaihtolavoille.

Miten tilaan vaihtolavan?

Voit tilata vaihtolavan kuljetustoimistosta soittamalla numeroon: 09 777 87 300, täyttämällä lomakkeen tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: ajojarjestely@helsinginktk.fi.

Millä aikataululla vaihtolavat toimitetaan?

Lavat toimitetaan heti tai sopimuksen mukaan. Yleisesti ottaen, kannattaa tilata vaihtolava paikalle hyvissä ajoin, jotta saat sen varmasti haluamanasi päivänä. Muistathan kertoa lavaa tilatessasi, mitä jätettä talkoolavalle lastataan ja kuinka pitkäksi aikaa vaihtolavan tarvitset. Näin homma sujuu jouhevasti ja saat varmasti sen mitä tarvitset, juuri silloin kuin tarvitset. Muistathan mainita vaihtolavan mahdollisesta lisätyhjennystarpeesta ja kerrot myös mahdollisimman tarkan ohjeistuksen siitä mihin lava voidaan toimittaa.

Miten maksu voidaan suorittaa?

Veloitus tapahtuu lähtökohtaisesti normaalin hinnastomme perusteella. Pitempiaikaisissa ja yksilöllisissä tarpeissa teemme mielellämme sinulle tarjouksen. Tarjouspyynnöt voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: ajojarjestely@helsinginktk.fi.

Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä talkoolavan jätelajittelusta, niin opastamme sinua mielellämme puhelimitse, ilman veloitusta!

Tulosta alta itsellesi lajitteluohjeet.