Penkkarit ovat ajankohtainen asia jo syyslukukauden alussa

Mistä penkkarirekka? Meiltä!

Nyt on hyvä aika alkaa suunnitella ensi vuoden penkkareita ja varata penkkarirekat ajoissa. Penkinpainajaiset eli penkkarit ovat lukion kolmannen vuoden opiskelijoiden helmikuussa viettämä juhla, joka järjestetään säännöllisen koulunkäynnin päätöksen kunniaksi. Abien varsinainen kouluvuosi päättyy siis jo helmikuussa, jolloin alkaa lukuloma ylioppilaskirjoituksia varten.

Auton saat tilattua numerosta:  09 777 87 300

Penkkarit ovat abiturienttien viimeinen irtiotto ja juhlimismahdollisuus ennen ylioppilaskirjoitusten työlästä luku-urakkaa

Penkkarit ovat aina hyvin näyttävät. Suuri joukko naamiaisasuisia opiskelijoita lähtee kiertelemään kaupungille kuorma-autoilla, jaellen karkkia mukana riemuitsevalle ihmisjoukolle. Joissain kouluissa pukeudutaan ennalta määriteltyjen teemojen mukaan, esimerkiksi elokuvateeman mukaisesti. Kuorma-autot koristellaan yleensä abien tekemillä lakanamaalauksilla. Eri lukiot kilpailevatkin, kenen rekka on koristeltu hienoimmin. Maalaukset voivat olla esimerkiksi koulumaailmaan liittyviä pilakuvia tai tekstejä.

Penkinpainajaisten nimen uskotaan tulevan ruotsinkielisestä sanasta ”bänkskuddagille”. Bänk merkitsee penkkiä, skudda tarkoittaa puhdistamista tai ravistamista ja gille juhlaa. Penkinpainajaisten perinne on lähes yhtä pitkä kuin itse ylioppilaskirjoitusten. Penkkaripäivän on tarkoitus olla abien riehakas juhla sekä viihdyttävä päivä myös yleisölle.

Pidä siis huoli, että sinulla on kaikki hauskanpitoon tarvittava penkkaripäivänä!

Meiltä saat penkkaripäivälle kuorma-auton sekä kuljettajan. Meillä on pitkät perinteet penkkariajoista – olemme kuljettaneet riemuitsevia abiturientteja jo vuosikymmenten ajan! Kuorma-autoon mahtuu keskimäärin 30–40 abiturienttia – tarvittaessa tyypilliselle penkkarilavalle saa kiivetä jopa 53 henkeä! Penkkaripäivän kuorma-autoista on monesti pulaa ja ne saattavat loppua kesken, joten ole ripeä ja tilaa autosi ajoissa!

Pyydä tarjousta:
numerosta 09 777 87300
tai ajojarjestely@helsinginktk.fi