Muuttoilmoitus – tässä vinkit sen tekemiseen!

Häämöttääkö muutto edessäpäin? Muuttourakka on hyvä aloittaa muuttoilmoituksella.

Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen asuminen kestää yli kolme kuukautta.

Tee muuttoilmoitus hyvissä ajoin, jotta postit tulevat oikeaan osoitteeseen halutusta päivämäärästä. Toimenpiteen voit tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää. Muista kuitenkin, että ilmoituksen tulee olla maistraatissa viimeistään viikon kuluttua muutosta. Ilmoitus on tärkeää tehdä, koska vakinaisen osoitteen perusteella määräytyy muun muassa asukkaan verotuskunta ja äänestyspaikka. Lisäksi ajantasaiset osoitetiedot nopeuttavat asiointia kotikunnassa; väestötietojärjestelmästä uudet osoitetiedot välitetään automaattisesti viranomaisille, Kelaan sekä monille pankeille ja yrityksille.

Muuttoilmoituksen voit tehdä  Postin verkkopalvelussa, jossa voi asioida mihin vuorokauden aikaan tahansa. Muuttoilmoituksella uudet osoitetiedot päivittyvät samalla sekä Postille että maistraatille. Palveluun voit kirjautua verkkopankkitunnuksilla, Postin käyttäjätunnuksella tai sirullisella henkilökortilla. Voit ilmoittaa samalla myös perheenjäsenesi, jotka muuttavat kanssasi.

Muuttamiseen kuuluu paljon muutakin huolehdittavaa kuin pelkkä muuttoilmoituksen tekeminen. Tarkista muuttajan muistilistasta loput vinkit, jotta muuttosi sujuu mutkattomasti. 

Mikä?

Lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa uusi osoite muuton jälkeen.

Milloin?

Aikaisintaan kuukautta ennen ja viimeistään viikon kuluttua muutosta.

Missä?

Postin verkkopalvelussa 

 

 

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.