Takaisin blogin etusivulle

Veneiden nosto alkaa olemaan ajankohtaista – muistathan hoitaa homman ajoissa?

Aurinko ei lämmitä enää niin kuin kesällä ja Jaakko on heittänyt kylmän kivensä mereen jo aikoja sitten. Nyt on koittanut aika nostaa veneet ylös vedestä ja laittaa ne talvisäilytykseen ensi kesää varten.

Asioilla on tapana jäädä notkumaan. Niin voi käydä myös veneiden kohdalla – yhtäkkiä sitä huomaa, että se oma paatti on laiturin nokassa yksinäisenä ja lehtien peitossa. Suurin paniikki alkaa yleensä silloin kun vesi alkaa jäätymään. Veneitä nostetaan eniten syyskuun ja lokakuun vaihteessa ja ne otetaan jälleen käyttöön huhtikuun puolen välin jälkeen – oikeastaan heti kun jääpeite on sulanut veden päältä.

Haluatko, että tulemme noutamaan veneesi pois? Se käy helposti!

Voit varata ajan veneen nostolle tai kysyä lisätietoja numerosta: (09) 777 87 300

Meillä on useampi liikennöitsijä, joka on keskittynyt pääsääntöisesti veneiden nostamiseen. Kuljetustoimistomme auttaa sinua mielellään – katsotaan sopivanlainen autonosturi ja mahdollisesti myös kuljetus veneellesi tarpeen mukaan.

Miten veneennosto tapahtuu?

Kun sopiva nosturipaikka on pedattu tukevalle maalle, nosturin venekehikko ohjaa liinat kiinni veneesi ympärille. Nostamamme veneet ovat keskimäärin 10 000–15 000 kiloa painavia. Kaikkein työläimmät veneennostotapahtumat liittyvät purjeveneisiin, joiden nostoissa on paljon erilaisia työvaiheita ja noston valmistelua.

Mitä toivomme sinulta:

  • Tyhjennä irtonaiset tavarat veneesi sisältä, jotta ne eivät hajoa venettä siirrettäessä
  • Ota selville veneesi mitat: pituus, paino ja korkeus → kuljetukseen saatetaan tarvita erikoislupa

 

Erikoiskuljetukset, joihin ei vaadita erikoiskuljetuslupaa: 
Ajoneuvotyyppi, suurin sallittu: korkeus 4,4 metriä, leveys 4 metriä, pituus 30 metriä
Kuorma-auto ja puoliperävaunu tai hinattava laite

→ Mikäli jokin mitta menee ylläolevista mitoista yli, niin kuljetukseen tarvitsee luvan, jonka voimme tarvittaessa hoitaa puolestasi

Hoidathan nostopaikalle pukit, jonka päälle vene voidaan nostaa – hoidamme halutessasi veneen sijoittelun.

 

 

 

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.