Takaisin blogin etusivulle

Veneen nosto edessä? Muistathan nämä 5 asiaa!

Onko sinulle tullut vastaan tilanne, jossa huomaat että veneesi norkoilee yksinään laiturin päässä, kun muut ovat jo nostattaneet omat veneensä ylös vedestä? Veneiden nostokausi on huipussaan loka- ja marraskuun vaihteessa. Mikäli jätät homman viime tippaan niin veneesi voi vaurioitua. Huomioi alla olevat viisi kohtaa, ennen kuin aloitat tämän jokavuotisen prosessin:

1. Tyhjennä vene ja puhdista se sisältä

Kaikenlaiset irtotavarat on poistettava veneestä ennen sen nostoa. Jotain voi mennä veneen noston aikana rikki, jos tätä toimenpidettä ei suorita. Veneestä tulee tyhjentää myös mahdollinen pilssivesi asianmukaisella tavalla.

2. Huolla akku ja huolehdi sen talvisäilytyksestä

Mikäli säilytät akkua veneessä, lataa se mahdollisimman täyteen, jolloin se kestää kovatkin pakkaset. Akun syyshuolto kestää keskimäärin kymmenen minuuttia, joten huolto onnistuu myös kiireiseltä henkilöltä.

3. Huolehdi, että veneen nosto tapahtuu turvallisesti ja asianmukaisesti!

Nostat sitten veneen omatoimisesti tai käytät apuna ammattilaista, huolehdi että mahdollisen vahingon tultua vakuutusasiat ovat kunnossa. Venevakuutus korvaa usein veneen nostossa tapahtuneen ennalta arvaamattoman tai äkillisen ulkoisen tapahtuman aiheuttaman esinevahingon, kunhan se ei ole aiheutunut esimerkiksi veneessä olevan henkilön tai esineen liikkumisesta.

4. Pese noston jälkeen veneen ulkopinta ja huolla perämoottori sekä tankki kuntoon

Pese veneen pohja heti noston jälkeen, ennen kuin lika kuivuu kiinni sen pohjaan. Ota perämoottori irti veneestä ja huolla se mielellään saman tien. Samalla kannattaa myös huoltaa veneen tankki. Huolehdi että veneen luukut on suljettu niin, että sinne kiertää ilma, mutta sisälle ei pääse märkää. Veneeseen on myös hyvä jättää ainakin yksi kosteudenkerääjä, jotta veneeseen ei synny hometta.

5. Huolehdi, että vene kuljetetaan asianmukaisesti talvisäilytyspaikkaan joko trailerin tai pukkien päälle

Kuljetatpa veneen omatoimisesti tai tilaat sitä varten asianmukaisen kuljetuksen, hanki tarvittavat välineet hyvissä ajoin ennen veneen kuljetusta. Mikäli vene tulee pukkien varaan, huolehdi siitä, että sinulla on sellaiset jo valmiina. Varmista, että vene lasketaan pukeille oikein päin, sillä pukit ovat erilaisia keskenään. Veneen painon tulee olla kölin varassa.

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.