Takaisin blogin etusivulle

SKAL tarjosi eilen kansanedustajille kuljetukset eduskuntaan perinteiseen tapaan

Eilen oli syysistuntokauden avauspäivä ja SKAL ry:n kummiyrittäjät tarjosivat uuden eduskunnan kansanedustajille ja hallituksen jäsenille kuljetukset töihin kuorma- ja pakettiautoilla. Kyseessä oli monen vuoden perinne, useammalta eri vaalikaudelta.

Kuljetuksista vastaavat pääosin SKAL:in kummiyrittäjät. He toimivat myös kansanedustajien SKAL-kummeina ja välittävät tärkeää omakohtaista tietoa taustoittamaan kuljetusalan tavoitteita. Monen kansanedustajan kummina jatkaa jo vaalikaudelta 2011–2015 tuttu henkilö.

Kuljetuksen aikana vaihdettiin ajatuksia toimialasta hyötyajoneuvon ohjaamossa. Budjettiriihen aikaan ja talvikauden lähestyessä ajankohtaisia asioita ovat muun muassa tieverkon korjausvelan hoito, liikennesuunnittelu, liikenneturvallisuus ja raskaan liikenteen valvonta.

Kuljetusten päätepisteenä oli Helsingin Kansalaistori

Alueen liikennejärjestelyistä sovittiin erikseen Helsingin kaupungin kanssa. Kuljetusreitti kulki Musiikkitalon kulmalta Töölönlahdenkadulle ja Eero Erkon katua Kansalaistorille. Liikenneohjaajat turvasivat kevyen liikenteen kulkua. Kansanedustajat ja hallituksen jäsenet kävelivät kansalaistorilta baanaa pitkin pikkuparlamenttiin ja eduskuntaan Pohjoiselle Rautatiekadulle.

Kummiyrittäjän kyydissä

Hallituksemme jäsen ja kolmannen polven kuljettaja Jari Rasi toimii kansanedustaja Sampo Terhon kummiyrittäjänä vuoteen 2019 asti. Hän tulee olemaan säännöllisesti yhteydessä Terhoon ja hänen avustajaansa päivänpolttavista kuljetusalan asioista. Rasille jäi tapahtumasta positiivinen mieli:

"Keskustelimme eilen aamulla Sampo Terhon kanssa muun muassa tiemaksuista ja määrärahoista. Keskustelusta jäi hyvä mieli ja Terholla oli erinomainen asenne meitä yrittäjiä kohtaan.Terho oli ensimmäistä kertaa kuorma-auton kyydissä ja sai minulta myös muistoksi teettämäni liikennemerkkitaulun, jossa lukee "kummikuljettaja".

Helsingin KTK:lla on monta kummiyrittäjää

Helsingin Seudun Kuljetusyrittäjät ry:n Jaakko Pajula kertoi, että Helsingin KTK:lta löytyy kummiyrittäjiä viitisentoista kappaletta. Kaikki eivät kuitenkaan päässeet eilen tarjoamaan "kummikyytiä", sillä moni kansanedustaja oli hoitamassa velvollisuuksiaan muualla.

 

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.