Takaisin blogin etusivulle

Muuttokuljetus kesällä – näin onnistut!

Muuttosesonki on vilkkaimmillaan kesällä, koska muuttokuljetukset ajoitetaan usein loma-aikaan. Myös monet opiskelijat muuttavat ennen syksyä lähemmäksi opiskelupaikkojaan.

Auringon porottaessa taivaan täydeltä haluat pakata tavarat kasaan ja hoitaa muuton pois alta mahdollisimman nopeasti. Lämpömittarin kohotessa hellelukemiin, kiinnitä muutossa ja pakkaamisessa huomiota muutamiin asioihin. Tärkeimpänä on hyvä muistaa, että muuttokuljetus on fyysisesti vaativaa puuhaa. Kesän lämmössä kannattaakin huolehtia riittävästä nesteytyksestä: pidä sopivin väliajoin juomatauko. Vesi on tunnetusti paras janojuoma.

Kun omasta nesteytyksestä on huolehdittu, on viherkasvien ja kukkien vuoro. Ennen muuttoa kastele kukat valmiiksi ja pakkaa ne ilmavasti niin, että ne eivät jää muiden laatikoiden alle. Hanki kasvien pakkaamiseen sopivat suojauspeitteet ja laatikot.

Tyhjennä jääkaappi ja pakastin elintarvikkeista. Pakkaa mukaan otettavat ruuat jäähdytettyyn kylmälaukkuun. Muista laittaa poisheitettävät ruuat biojäteastiaan, etteivät ne ala haisemaan kuumassa asunnossa. Jääkaappi ja pakastin on hyvä myös pyyhkiä puhtaaksi seuraavaa asukasta varten.

Erilaiset kodin painepakkaukset, kuten vaikkapa hiuslakat, deodorantit ja sprayt sisältävät kaasua ja niitä ei saa säilyttää suorassa auringonvalossa, eikä mielellään edes lämpimässä. Muista siis muuttoa tehdessäsi, että et unohda niitä pihalle lojuviin muuttolaatikoihin. Täysin tyhjät pakkaukset hävitetään metallijätteeseen.

Pieni kesäsade voi yllättää muuton aikana, joten ethän pakkaa laatikoihin päällimmäiseksi papereita ja arkaa elektroniikkaa. Älä pakkaa laatikoita täyteen, sillä muuten niiden pinoaminen voi vaikeutua. Muista jättää ylin laatikko vajaaksi, jotta tavarat eivät putoile.

Tarkista muuttajan muistilistasta, mitä muuta muutossa pitää huomioida. Vältyt ylimääräisiltä hikipisaroilta ja saat helpotusta muuttourakkaan, kun tilaat ammattilaiset kuljetus- ja kantoavuksi. Muuttokuljetus jää muiden murheeksi ja voit itse nauttia viilentävää juomaa ja rentoutua!

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.