Takaisin blogin etusivulle

Muutatko loppuvuonna? Huomioi viisi seikkaa!

Tätä vuotta on jäljellä enää reilu kuukausi. Aiotko vielä alkaa pakata muuttolaatikoita ja muuttaa jouluksi uuteen kotiin?

Petollinen sää saattaa yllättää – varsinkin pidemmällä muuttomatkalla

Talvella muuttaminen on ihan oma juttunsa, sillä riesana saattaa olla suurien lumipenkkojen lisäksi myös liukas maa ja kovat pakkaset. Mikäli muuttopäivälle sattuu todella huono keli ja matka on pitkä, kannattaa lähteä ajoissa liikenteeseen ja muistaa sopiva ajonopeus ja riittävä turvaväli.

Talven viima tekee pysyvää vahinkoa kasveille

Kesä on kasvien kannalta paras aika muuttaa. Mikäli kuitenkin muutat talvella, muista suojata viherkasvit hyvin, esimerkiksi muovisukan avulla. Mikäli muovisukkaa ei ole käytössä, suojaa kasvit sanomalehtipaperin ja pakkauspaperin avulla. Pidä kasvit auton lämpimässä sisätilassa, äläkä sijoita niitä takakonttiin. Erityisen riskialttiita kasveja paleltumiselle ovat muun muassa orkidea ja joulutähti.

Loska, pakkanen ja lumisade vaanivat muuttolaatikoita!

Mikäli muuttolaatikot joudutaan jättämään talvella joksikin aikaa ulos, ne voivat altistua märälle ja kastua pohjasta. Tällöin tulisi suosia muovisia muuttolaatikoita, joista ei pääse läpi lumi, vesi eikä loska. Mikäli laatikot joutuvat olemaan pitkään kylmässä, kannattaa varoa, että ne eivät sisällä esimerkiksi pilalle meneviä nesteitä, painepakkauksia tai herkkää elektroniikkaa. Varo että avoimien muovisten muuttolaatikoiden päälle ei sada lunta tai märkää.

Kylmässä ja säkkipimeässä asunnossa on ikävä purkaa muuttolaatikoita

Tee uusi sähkösopimus viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Hoitamalla homman ajoissa, vältät verkkoyhtiön veloittaman tyyriin pikakytkentämaksun. Kannattaa myös vertailla eri sähkömyyjien hintoja, sillä niissä on nykyään huomattavia eroja.

Aurinko laskee jo iltapäivällä

Hoidatko muuton talkoovoimin vai palkkaatko asialle muuttomiehet? Suunnittele muutto ja erityisesti sen aikataulu huolellisesti, sillä ulkona on pimeää jo iltapäivällä. Pyri työskentelemään luonnonvalossa. Joulukuussa valoisin aika on puoli kymmenen ja puoli neljän välillä. Mikäli aiot pintaremontoida uutta kotiasi vaikkapa maalaamalla, luonnonvalon hyödyntäminen on ehdottoman tärkeää.

 

 

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.