Takaisin blogin etusivulle

Miten hoitaa muutto edullisesti?

Muuton jälkeen lihakset ovat usein kipeänä ja pankkitilin saldo pienempi. Tässä kuitenkin muutama vinkki, joiden avulla voit säästää rahaa muutossa.

Myy turhat tavarat

Muuton yhteydessä turhista tavaroista eroon hankkiutuminen käy kätevästi. Tavarat tulee käytyä läpi pakkaamisen yhteydessä joka tapauksessa. Turhat tavarat kannattaa myydä, sillä et varmasti tahdo maksaa ylimääräistä, kun kuljetat niitä asunnosta toiseen. Voit myydä tavarat esimerkiksi Internetissä, kirpputorilla tai pihamyyjäisissä.

Tarkista, voitko saada avustuksia muuttokustannuksiin

Työ- ja elinkeinotoimistosta voi saada rahallista avustusta työn perässä muuttamiseen. Muuton täytyy kuitenkin täyttää tietyt kriteerit ja avustuksia voi saada enintään 700 euroon asti. Lisätietoja saat työ- ja elinkeinotoimistosta.

Mieti tarkkaan mitä ruokia ostat ennen muuttoa

Pakastinta ei kannata täyttää juuri ennen muuttoa vaan päinvastoin. Kaapeissa ja pakastimessa olevia ruokia kannattaa syödä vähitellen pois muuton tieltä. Varsinkin pakasteiden kuljettaminen uuteen asuntoon on haasteellista.

Ole tarkkana muuttokustannuksien kanssa

Aluksi voi tuntua hyvältä idealta kuljettaa muuttokuorma itse esimerkiksi omalla peräkärryllä. Mikäli vanhan ja uuden asunnon välille tulee kuitenkin useampia edestakaisia ajoja, voivat kustannukset nousta korkeiksi. Tällöin muuttoauton ja kuljettajan hankkiminen voi tulla halvemmaksi tai ainakin helpommaksi! Mikäli et tilaa muuttopalvelua ammattilaiselta, muista että sinun tulee itse hoitaa tarvittavat suojaukset ja vakuutukset sekä kiinteistöille, muutettaville tavaroille sekä talkooväelle.

Mikäli tarvitset muuttoautoa ja kuljettajaa, saat ne kätevästi meiltä! Soita numeroon: 09 777 87 300, lähetä sähköpostia tai ota yhteyttä lomakkeen avulla.


– Katso muuttolaskurista hinta-arvio muuttollesi.

– Tutustu muutajan muistilistaan

Miten tehdä muuttoilmoitus?

 

 

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.