Takaisin blogin etusivulle

Mitä talkoolavalle saa laittaa?

Ennen talvea on hyvä laittaa taloyhtiöiden piha-alueet, yleiset tilat ja varastot kuntoon. Puut tiputtavat lehtiään ja syysmyrskyt ravistelevat oksia pihamaille. Talkoiden yhteydessä molemmat on helppo kerätä vaihtolavalle.

Syystalkoot ovat käynnissä ja Helsingin KTK toimittaa taloyhtiöiden pihoille vaihtolavoja talkoiden merkiksi. Aina ei kuitenkaan ole selvää mitä lavoille saa laittaa. Keräsimme ammattilaisiltamme ohjeita talkoolavojen täyttämiseen.

Helsingin KTK:n kuljetustilauskeskuksesta (puh. 09 777 87 300) voi tilata talkoolavan suoraan taloyhtiön pihaan. Lavan voi tilata myös yhdessä omakotitalonaapurin kanssa. Isommassa siivousurakassa lavoja on hyvä tilata muutama, varsinkin jos toisen niistä saa täyteen esimerkiksi viherjätteellä ja toisen sekajätteellä.

Mitä sitten tarkoittaa sekajäte? Hyväksyttäväksi sekajätteeksi lasketaan rautaromut, huonekalut, muovit ja kodinkoneet. Remontin yhteydessä kertynyt rakennusjäte ja vanhat autojen renkaat on myös kätevää hävittää jätelavalle.

Kiellettyjä ovat vaaralliset jätteet; maalit, akut, paristot ja loisteputket. Myöskään kyllästettyä puuta tai biojätettä ei lavalle saa laittaa. Talkoolava ei siis ole yleinen roskalava, vaan tarkoitettu ainoastaan talkoista kertyvälle jätteelle.

Talkoolavan tilaaminen säännöllisesti kerran tai kaksi kertaa vuodessa auttaa asukkaita keskittämään jätehuoltoaan. Näin vältytään ylimääräiseltä jätteeltä roskakatoksissa, kun asukas tietää voivansa hävittää vanhat ja rikkoutuneet tavarat, kuten tuolit ja sängyt sekä keväisin että syksyisin talkoolavan saapuessa. Samalla vältetään ylimääräiset jätteenkäsittelymaksut, joita roskia keräävä jätehuoltoyhtiö veloittaa taloyhtiöltä.

Vaihtolavan voi tilata Helsingin KTK:n kautta kotipihalle toimitettuna esimerkiksi viikonlopuksi, jolloin talkoot on muutenkin helpoin järjestää.

Syksyn talkoolavan saat meiltä kampanjahintaan, sisältäen kuljetuksen sekä jätemaksut. Saat vaihtolavan käyttöösi kolmeksi päiväksi, jonka jälkeen haemme sen täytenä pois ilman lisämaksua. Samalla hinnalla voimme myös kätevästi tuoda pihalle muita talkootarpeita, kuten multaa, kuorikkeita ja hiekkaa. Hintaan sisältyy toimitukset 50 kilometrin sisällä Helsingin keskustasta. Pidemmän matkan kuljetukset onnistuvat lisämaksulla pyydettäessä.

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.