Takaisin blogin etusivulle

Mies Scanian ratissa

Tapio Oksanen on toisen polven Ktk:lainen. Jo 82 vuotta toiminut Kuljetusliike Oy Oksanen on kuulunut yhtiöömme vuodesta 1946 lähtien.

Oksasen kuljettajan ura alkoi marraskuussa 1969 hänen isänsä omistaman Scanian ratissa. Kuljetusyrittäjän arki oli tullut hänelle tutuksi jo pikkupojasta lähtien, kun hän seurasi isänsä töitä ja auttoi niissä. Ammatillista osaamistaan Oksanen syvensi neljä vuotta kestäneen autonasentajakoulun avulla. Itsenäisen ajamisen ja osakasyrittäjyyden hän aloitti vuonna 1974:

”Positiivinen asenne sekä halu ja kiinnostus kehittää kuljetusapuvälineitä työtehtävien helpottamiseksi auttavat jaksamaan pitkät työpäivät“.

Pitkän toimintahistoriansa aikana Kuljetus Oy Oksasen väki on tullut tutuksi Helsingin katukuvassa. Isä-Aarne työskenteli autoineen Eduskuntatalon työmaalla jo vuonna 1927. Tapio Oksanen puolestaan ajoi kaksikymmentä vuotta Rakennustoimisto A. Puolimatka Oy:n työmailla aikana, jolloin pääkaupunkiseudun pellot ja metsät muuttuivat asuinlähiöiksi. Nykyisin Kuljetus Oy Oksasella on viisi Scania-kuorma-autoa, joiden avulla hoituvat kaikenlaiset kuljetustehtävät vaihtolava- ja täysperävaunukuljetuksista maansiirto- ja nosturiajoihin sekä veden säiliökuljetuksiin.

Käsistään kätevänä työmiehenä, Oksanen vastaa itse ajokalustonsa ylläpidosta ja huollosta. Autojen lisäksi hänen vapaa-aikansa kuluu laskuvarjohypyn, laitesukelluksen ja veteraanien kuorma-autokerhon toiminnan parissa. Vuoden 1969 Scania on yhä miehen silmäterä ja Helsingin KTK:n vanhin yhä käytössä oleva auto, joka kulkee moitteettomasti 1,7 miljoonan ajokilometrin jälkeenkin.

Kiinnostaako sinua ura Helsingin KTK:lla? Hoidamme liikennöitsijöidemme puolesta muun muassa laskutuksen, tilitykset, markkinoinnin, myynnin, kuljetussopimukset ja liikennöitsijäluototuksen. Kuljetusalan työpaikat odottavat tekijöitään. Lamasta huolimatta kuljettajille löytyy töitä ja ja raskaan liikenteen kuljettajia kaivataan lisää alalle tuhansia per vuosi! 

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.