Takaisin blogin etusivulle

Jätekuljetus löytää tiensä käsittelylaitokselle

Destamaticin materiaalien kierrätysasemalla tehdään töitä jo aamuvarhain. Tuusulan Kelatiellä sijaitseva asema aukeaa aamukuudelta ja on auki kahdeksaan asti illalla.

Asemalle saapuvia jätteitä lajitellaan sulkemisaikaan asti ja siinä onkin työtä, sillä jätekuljetuksia tulee pitkin päivää. Asemalle saapuva puujäte käsitellään paikan päällä murskeeksi ja muu jäte lajitellaan hyötykäyttöön tai kierrätystuotteiden raaka-aineeksi.

Destamatic Oy keskittyy rakennus- ja pakkausjätemateriaalien vastaanottoon ja niiden kierrätyskäytön innovatiiviseen kehittämiseen yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa. Liikennöitsijöitämme on työskennellyt Destamaticin kierrätyspisteissä jo monta vuotta. Heidän työkuviinsa kuuluu muun muassa teollisuudesta syntyneen jätteen lajittelu ja kuljetus. Kelatien toimipisteessä voi huomata, kuinka liikennöitsijämme pyöräalustainen materiaalinkäsittelykone lajittelee rakennusjätteestä muun muassa puuta, metallia, muovia ja betonia. Kaikkien jätekuljetukset ovat tervetulleita käsittelylaitokselle. Niin kuluttajat kuin liikennöitsijämmekin kuljettavat siis Kelatielle jätteitä, jotka muokataan mekaanisten puhdistus- ja hienonnusmenetelmien avulla uusiotuotteiden raaka-aineiksi.

Aloitimme yhteistyön Destamaticin kanssa vuonna 2009 ja nyt olemme olleet mukana usean kuljettajan voimin jo vuosia

Materiaalinkäsittelykoneen puikoissa istuva liikennöitsijämme Markku Tuppuri on lajitellut jätteitä Kelatien asemalla vuoden päivät. Sitä ennen hän hoiti Destamaticin Kelatien ja Kyläsaaren pisteissä pelkkiä kuljetuksia, joita hän hoitaa yhä materiaalinkäsittelyn ohella.

Peräti 40 vuotta kuljettajana toiminut Tuppuri kertoo tyypillisen työpäivänsä olevan toimintaa täynnä: “Päivät kuluvat ajaessa ja tarvittaessa materiaalinkäsittelykoneen puikoissa. Kuljetan jätettä Etelä-Suomen alueelle.”

Tuppurin mukaan jokainen työpäivä on sopivasti haasteita täynnä: “Varsinkin silloin kun on itse materiaalinkäsittelykoneen puikoissa. Lajitteluhomma vaatii tarkkuutta, sillä vaihtolavoille kelpaavat vain tietynlaiset tuotteet, kuten vaikkapa muovit, pahvit, metallit, poltettavat jätteet, villat ja puu. Kelatien kierrätysasemalla puujäte pääsee saman tien käsittelyyn, jolloin se muuttuu siellä olevan murskauslaitoksen avulla poltettavaksi hakkeeksi.”

Kestävä kehitys on avainasemassa Destamaticin toiminnassa. Materiaalien kierrätys on merkittävä ympäristöteko. Lajittelu ja materiaalien hyötykäyttö säästää sekä ympäristöä että laskee kustannuksia.

Kestävä kehitys on tärkeä asia myös meille ja siksi onkin ilo työskennellä Destamaticin kaltaisen toimijan kanssa! Meillä on ollut voimassa jo usean vuoden ajan ISO 14001 -ympäristösertifikaatti. Se vaatii meitä selvittämään toimintamme kaikki ympäristövaikutukset ja niihin liittyvät näkökohdat, sekä toteuttamaan toimenpiteitä, joilla voimme parantaa prosessiemme toimivuutta.

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.