Takaisin blogin etusivulle

Isot suojelevat pieniä liikenteessä!

Taas on aika kiinnittää huomio liikenneturvallisuuteen. Pienet koululaiset aloittivat viime kuussa koulutaipaleensa ja sen vuoksi autoilijoilta vaaditaan liikenteessä erityistä varovaisuutta.

Liikenteessä on monia sääntöjä, joita tulee noudattaa. Niiden laiminlyönti vaarantaa monia ihmishenkiä ja pahimmassa tapauksessa johtaa kuolemaan. Siksi haluammekin olla mukana parantamassa liikenneturvallisuutta.

Kuulumme Suomen muuttopalveluyritykset ry:hyn (SMPY ry), joka on järjestänyt kampanjan liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Kampanjan tarkoitus on kiinnittää huomiota liikenteessä liikkuviin pieniin koululaisiin, jotka eivät osaa vielä kunnolla varoa autoja. Kampanjassa kaikkia SMPY:n jäsenyrityksissä toimivia raskaan liikenteen kuljettajia on tiedotettu koulun alun vaikutuksesta liikenteeseen.

SMPY on hankkinut liikennetyökirjoja Ylä-Malmin peruskoulua käyville lapsille.

Työkirjat auttavat lapsia hahmottamaan liikennesäännöt ja -tilanteet. Kirjojen avulla liikennesääntöjä voidaan käydä läpi koulussa opettajan kanssa ja kotitehtävinä vanhempien kanssa. Kirjat toimitettiin Ylä-Malmin peruskouluun ennen syyslukukauden alkua.

Haluamme olla mukana luomassa turvallisempaa liikennettä pienille koululaisille. Heille yksin liikkuminen liikenteessä on vielä uutta ja siksi autoilijoilta vaaditaankin erityistä tarkkaavaisuutta liikenteessä. Lapsille tulee jo pienestä pitäen opettaa liikennesäännöt, mutta myös autoilijoiden pitää olla liikenteessä erityisen valppaana.

Viimeaikoina uutisissa on ollut monia tapauksia, joissa lapset ovat joutuneet onnettomuuteen suojatiellä.

Tarkkuutta vaaditaan erityisesti risteyksissä, joissa sekä jalankulkijalla että kääntyvällä ajoneuvolla on vihreä valo. Lapsille opetetaan koulussa liikennesäännöt, mutta heidän tarkkaavaisuutensa on vielä kehittymässä. He eivät osaa varoa liikenteessä samalla tavalla kuin kokeneemmat aikuiset liikkujat. Lisäksi lapsia on usein vaikea nähdä konepellin takaa heidän lyhyen pituutensa vuoksi – tilanne vaikeutuu entisestään kun aamut pimenevät. Tämän vuoksi suojateiden kohdalla tulee olla silmät sepposen selällään.

Elokuun puolessa välissä varomattomuus liikenteessä vaati 9-vuotiaan tytön hengen. Tyttö kulki Pohjoista Hesperiankatua ja ylitti suojatiellä Mechelininkatua. Kuorma-auto kääntyi Pohjoiselta Hesperiankadulta Mechelininkadulle, jolloin se osui tyttöön. Molemmilla paloi risteyksessä vihreä valo. Kuorma-auton olisi tullut väistää tyttöä.

Suomessa liikenneturvallisuuden suhteen on paljon parannettavaa, sillä liikennekuolemat suhteutettuna väkilukuun ovat vain Euroopan keskitasoa. Haluamme toimillamme olla mukana vähentämässä liikenneonnettomuuksia ja nostaa Suomen liikenneturvallisuuden Euroopan keskitason yläpuolelle. Kaikilla autoilijoilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan liikennekäyttäytymiseensä.

Me muistutamme liikennöitsijöitämme turvallisesta liikkumisesta liikenteessä!

 

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.