Takaisin blogin etusivulle

Helsingin KTK juhlii 70-vuotista taivaltaan

Helsingin KTK on saavuttanut upean 70 toimintavuoden rajapyykin! Tällaista ei moni suomalainen yritys ole päässyt kokemaan – monien vuosikymmenien aikana kun tulee eteen kaikenlaista lama-ajasta sukupolvenvaihdoksiin ja vaihtelevasta kysynnästä jatkuvasti muuttuvaan toimintaympäristöön.

KTK-toiminta alkoi Suomessa 1930-luvun lopulla

Vuonna 1938 perustettiin Helsingin Kuorma-autoliikennöitsijät -niminen yhdistys, jonka toiminta keskeytyi sotien ajaksi, mutta käynnistyi uudelleen vuonna 1945. Yhdistys alkoi viemään eteenpäin aloitetta oman kuorma-autotilauskeskuksen perustamisesta. Keskuksen ideana oli mahdollisuus keskittää kuljetuksia, hyödyntää paremmin autokantaa ja vähentää kustannuksia.

Helsingin Kuorma-autoliikennöitsijät -yhdistyksen nimissä toimi KTK ja sille nimitettiin oma hallinto. Tilauskeskuksen ohjesääntöjen mukaan sen tarkoituksena oli jäsentensä autojen tehokkaalla ja tarkoituksenmukaisella käytöllä suorittaa toiminta-alueellaan kuljetuksia siten, että KTK toimisi jäsenistönsä kuorma-autojen tilauskeskuksena.

Ensimmäisenä toimintapäivänämme työhön ilmoittautui kahdeksan kuljettajaa autoineen ja hyvin pian määrä tuplaantui ja kasvoi entisestään. Historiamme ensimmäinen kuljetus suoritettiin 15.3.1946 klo 8:00. Seitsemän tuntia kestävän tehtävän suoritti liikennöitsijä K. Mallenius.

... Lue jutun seuraava osa!

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.