Takaisin blogin etusivulle

Helsingin KTK 70 vuotta

Nyt se koitti: merkkipäivä. Olemme olleet yritysten ja kuluttajien apuna kuljetuksiin liittyvissä toiminnoissa jo 70 vuoden ajan!

Hallituksemme puheenjohtaja Kari Bäckroos on kuulunut Helsingin KTK:n riveihin jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän päätyi meille töihin isänsä kautta. Bäckroosin isällä oli kuljetusliike, jossa Kari työskenteli koulun lopetettuaan apumiehenä muuttohommissa. Uransa alkuaikoina Bäckroos työskenteli muun muassa Pasilassa ison muuttoprojektin parissa liki puoli vuotta. Toimistomme sijaitsi tuolloin Toukolassa.

Ajotoimistossa oli puupalikoista tehty “nappulajonotanko’”, joka oli ajojärjestelyn perusta. Jokaisessa nappulassa oli liikennöitsijän numero ja nimi. Jos nappula oli poikittain tangossa niin liikennöitsijän auto oli huollossa. Nappuloita järjestettiin aina siten, että nähtiin mikä auto on ajossa ja mikä ei. Nykyään kaikki on jo digitaalista ja sähköistä.

Toimintamme alkuaikoina meillä oli käytössä ULA-puhelin. Sen radioliikenteen kuulivat vain KTK:laiset Helsingistä Mäntsälään asti. Tänä päivänä meillä on käytössä mobiilin mahdollistamat ajoneuvoseurannat ja se ajaa tavallaan samaa asiaa kuin ULA aikoinaan.

KTK perustettiin ennen kaikkea ajojärjestelyä varten

Toimintamme lähti käyntiin sellaisena aikana, jolloin puhelimet olivat harvinaisia. Asiakkaat eivät saaneet kuljettajia kiinni. Oli siis olemassa ongelma, johon kehitimme ratkaisun. Toimivan ajojärjestelyn avulla olemme auttaneet asiakkaitamme logistisissa haasteissa jo 70 vuoden ajan. Olemme vastanneet rohkeasti nykyajan haasteisiin kehittämällä omaa mobiilijärjestelmää. Vahvuuksiamme ovat yhä 70 vuoden jälkeenkin monipuolisuus. Meitä on paljon, meillä on paljon kalustoa ja olemme iso toimija!

Oi niitä aikoja – ennen vanhaan liikennöitsijät pelasivat korttia ja Coronaa

Bäckroosilla riittää vuosien varrelta monia rakkaita “KTK-muistoja”. Ajat ovat aina hyviä silloin kuin töitä riittää. Erityisellä lämmöllä Bäckroos muistelee Toukolan toimipisteen aikoja. Liikennöitsijöitä pyöri runsaasti toimitiloissa. He odottelivat keikkaa ja viettivät aikaa keskenään. Nykyään elämä on monin tavoin hektisempää, eivätkä ihmiset enää huomioi toisiaan samalla tavalla. Bäckroos uskoo, että pian valmistuvat Kivikon toimitilat tuovat takaisin vanhan ajan tunnelman.

Haluamme kiittää kaikkia liikennöitsijöitämme, asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja työntekijöitämme kuluneista vuosista. Mennään yhdessä kohti uusia mahdollisuuksia ja haasteita!

Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.