Helsingin KTK täyttää 77 vuotta

Yrityksemme on välittänyt kuljetuksia maaliskuun puolivälissä kunnioitettavat 77 vuotta.

Vuosi 2023 on Helsingin KTK:n 77. toimintavuosi. Ensimmäinen yrityksemme kautta välitetty kuljetustilaus ajettiin 15. maaliskuuta 1946 liikennöitsijä K. Malleniuksen toimesta. Seuraavana vuonna 1947 otettiin käyttöön kuorma-autotilauskeskuksesta nimilyhenne KTK, ja ensimmäinen toimipiste avattiin Helsingin Fredrikinkadulle. 77 vuoden aikana on kuljettu pitkä matka nykyaikaiseksi kuljetustaloksi...

Lue lisää

Suuri joulukuusi nousi jälleen Helsingin Senaatintorille

Helsingin KTK:n liikennöitsijät Kuljetus Haapiainen sekä K & J Rasi Oy olivat tuttuun tapaan mukana kuljettamassa joulukuusen Senaatintorille.

Tänä vuonna Senaatintorin joulukuusi kuljetettiin paikalle perjantaina 20. marraskuuta jokavuotiseen tapaan poutasäässä. Yli 70-vuotias kuusi kaadettiin mellunkyläläiseltä omakotitaloalueelta. 20-metrinen ja 4,8-tonninen kuusi oli kooltaan muutamaa aiempaa vuotta suurempi, ja vaati hieman enemmän paksujen alaoksien sitomista, jotta se saatiin kuljetettua turvallisesti reitillä olevien matalien ...

Lue lisää
Kategoriat:
 • Kuljetus
 • Ilmiöt
 • Mitä kuorma-autojen tilauskeskukset ovat? Miten kuljetusalan muutokset ovat muovanneet Helsingin KTK:ta?

  Kuljetusala on muovautunut vuosien saatossa paljonkin, mutta ainakin kaksi asiaa ovat säilyneet: kuljetusten tarve ja Helsingin KTK. Tästä blogipäivityksestä opit ainakin sen, mitä tarkoittaa KTK, ja mitä erikoista Helsingin KTK:n ja muiden KTK-talojen liiketoimintamalleissa on verrattuna "tavallisiin" yrityksiin.

  Kuorma-autojen tilauskeskuksia (KTK) on ympäri Suomen. Alkuperäinen ajatus KTK:lle on ollut se, että luodaan yksityisille kuljetusyrittäjille verkosto, jonka kautta välitetään kuljetuksia, ja yrittäjät pystyvät näin keskittymään olennaiseen: ajamiseen. Usein KTK-taloissa puhutaankin, että kyseessä on tietynlainen kuljetusalan taksitolppa, jossa KTK toimii välityskeskuksena, ja kuljetusyrittäjät...

  Lue lisää

  Yhteistyökumppanimme FC Haka pelaa vahvaa kautta, ja nousee Veikkausliigaan!

  Helsingin KTK Oy tekee yhteistyötä eri urheiluseurojen kanssa niin juniori- kuin edustuspuolellakin. Olimme kesällä mukana Hesa Cupissa FC Konnun -06-ikäluokan joukkueen kanssa, josta julkaisimmekin Facebookissa hieman juttua. Olemme mukana myös perinteikkään Valkeakoskelaisen jalkapalloseuran FC Hakan tukemisessa. Haka on tuttu lähes jokaiselle Suomalaiselle, seurasi jalkapalloa tai ei.

  Muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen, Haka marssii vahvasti kohti Suomifutiksen kirkkaimpia parrasvaloja, minne se kuuluu jo pelkästään vahvojen perinteidensä myötä.

  Hakan vahvasti johdettu organisaatio, hyvällä valmennuksella ja pelaajilla kasassa oleva edustusjoukkue, on jättänyt sarjassa muut katselemaan perävaloja.

  Helsingin KTK:n kotikenttä sijaitsee Pääkaupunkiseudulla, mu...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Penkkareita juhlittiin riehakkaasti Helsingin keskustassa

  Helsingin KTK:lta oli penkkariajossa vahva edustus noin 40 kuorma-auton voimin. Penkinpainajaiset ovat lukionsa päättäville abeille ikimuistoinen päivä ja sitä se on varmasti myös jokaiselle kuljettajalle. Ei ihan jokaisella keikalla pääse luukuttamaan täysillä musiikkia ja tööttäämään torvea ilman mitään järkevää syytä Helsingin ydinkeskustassa.

  Tänä vuonna lavojen kylkiä koristivat eniten presidentti Niinistöstä ja Trumpista sekä Tuntemattomasta sotilaasta sekä Tähtien sodasta kertovat aiheet.

  Penkkariautot ovat kulkeneet Helsingin kaduilla jo yli sadan vuoden ajan. Helsingin KTK on ollut mukana penkkareissa jo useiden vuosikymmenten ajan. Tänä vuonna noin 40 autoa sadasta Helsingin alueen koulujen abeja kuljettavista kuorma-a...

  Lue lisää

  Senaatintori sai taas Helsingin KTK:n kuljettaman joulukuusen

  Helsingin KTK:n liikennöitsijä Kuljetus-Haapiainen sai kunnian kuljettaa jolukuusen lavettiautollaan jo 32:tta kertaa Senaatintorille. Kuusella oli pituutta yhteensä 17 metriä ja painoa valtavat 3200 kiloa. Nyt kuusi seisoo paikallaan ilahduttamassa joulukansaa.

  Perinteinen joulukuusen kuljetus järjestettiin tänä vuonna keskiviikkona 22. marraskuuta. Ilma oli kirkas ja pikkuisen pakkasen puolella. Miehillä oli hyvä työilma. Helsingin Kaupunki tilaa Helsingin KTK:n kuljettamaan joulukuusta joka vuosi. Näin ollen liikennöitsijämme Haapiainen on toimittanut kuusen jo yhteensä 32 kertaa. Joskus kuljettajana on isä, joskus poika. Tällä kertaa mukana oli myö...

  Lue lisää

  Huoltoasemapäivän perinne jatkuu Kivikonlaidassa

  Torstaina 24.8. vietettiin taas perinteistä Huoltoasemapäivää, nyt toista kertaa Kivikonlaidan toimipisteessä. Huoltoasemapäivä toimii kohtauspaikkana yhteistyökumppaneiden, liikennöitsijöiden, vierailijoiden ja Helsingin KTK:n työntekijöiden välillä.


  Aamu käynnistyi kolealla syyssäällä, kun yhteistyökumppanimme tulivat valmistelemaan ständejään tapahtumaa varten. Lämpöä oli aamusta vain hitusen yli kymmenen asteen, mutta päivän mittaan saatiin sitä mitä tilattiinkin. Aurink...

  Lue lisää

  Teillä vastuu on sinulla

  Liikenneturvallisuuteen on taas aika kiinnittää huomiota, kun pienet koululaiset aloittavat koulutaipaleensa. Autoilijoilta tämä vaatii erityistä varovaisuutta liikenteessä. Helsingissä valtaosa peruskouluista alkaa torstaina 8.8.

  Ensimmäistä kertaa kouluun astelee taas tuhansia lapsia jännityksellä uutta odottaen. Pienet koululaiset ovat liikenteessä aikuista arvaamattomampia. Varsinkin ensiluokkalaisilla ei vielä ole kokemusta matkanteosta yksin ja huomiota tuleekin kiinnittää jälleen erityisen paljon aamuisin ja iltapäivisin pieniin kulkijoihin kaduilla sekä teillä.

  Koulujen lähistöllä on usein alennetut nopeu...

  Lue lisää

  Penkkarit - rekiajelulta rekan lavalle

  Tänään abiturientit viettivät penkkareita ja opiskelijat pääsivät heittämään karkkia rekkojen lavoilta. Vähemmän tunnettuja ovat penkkareiden pitkä perinnehistoria sekä kuskien ja autojen pilkun tarkat määräykset. Liikennöitsijämme Pauli Lehto on ollut mukana penkkareissa jo yli 30 kertaa.

  Niillä on pitkät perinteet Suomessa. Penkkareiden eli penkinpainajaisten perinne on jatkunut Suomen itsenäisyyttä pidempään. Penkkareita on vietetty lähes yhtä pitkään kuin ylioppilaskirjoituksiakin. Alun perin ylioppilaskirjoituksia järjestettiin vain Helsingissä. Helsinkiläiset opiskelijat saattoivat kirjoitusten jälkeen muut opiskelijat kotimatkalle.

  Helsinkiläiset opiskelijat halusi...

  Lue lisää

  Helsingin KTK vahvasti mukana opettamassa esi- ja alakoululaisten liikenneturvallisuudesta

  Espoon Nöykkiönlaakson noin 400 oppilaan ja reilun 20 opettajan alakoululla järjestettiin tiistaina lapsille suunnattu liikenneturvallisuusaiheinen teemapäivä. Paikalla oli liikennöitsijä omalla järeällä kalustollaan, jonka ympärille koulutus ja aiheeseen liittyviä rasteja oli sijoitettu.

  Varhain tiistai-aamuna 6. syyskuuta klo 8 Nöykkiönlaakson koulun pihalle kurvaa rauhallisesti iso uudenkarhea kuorma-auto, jossa on iso kivikärry perässä ja kyljissä isot muurahaisella varustetut logot. Ratin takana istuu yksi Helsingin KTK:n ammattiliikennöitsijöistä Kari Bäckroos. Helsingin KTK:lla on pääkaupunkiseudun liikenteessä peräti yli 600 ajoneuvoa palvelemassa eri al...

  Lue lisää

  Älä jätä kevätsiivousta ajatuksen tasolle! Poimi 4 vinkkiä!

  Kevät on täällä ja moni suunnitteleekin jo ikkunanpesua, tavarainventaariota, pihan siistimistä ja koko kodin perusteellista siivoamista. Kokosimme neljä vinkkiä, joita noudattamalla pääset kevätsiivouksessa jo pitkälle!

  1. Kaikkea ei tarvitse siivota kerralla!

  Aseta kevätsiivoukselle tavoite. Haluatko kodin, joka on siivottu lattiasta kattoon vai tavoitteletko vain puhtaita ikkunoita ja siistittyä pihaa? Tartu rättiin tai luudan varteen hyvällä mielellä – lopputulos tulee olemaan kaiken vaivan arvoinen.

  2. Ikkunanpesu kirkastaa kodin ilmeen

  Tähän aikaan vuo...

  Lue lisää

  Helsingin KTK 70 vuotta

  Nyt se koitti: merkkipäivä. Olemme olleet yritysten ja kuluttajien apuna kuljetuksiin liittyvissä toiminnoissa jo 70 vuoden ajan!

  Hallituksemme puheenjohtaja Kari Bäckroos on kuulunut Helsingin KTK:n riveihin jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän päätyi meille töihin isänsä kautta. Bäckroosin isällä oli kuljetusliike, jossa Kari työskenteli koulun lopetettuaan apumiehenä muuttohommissa. Uransa alkuaikoina Bäckroos työskenteli muun muassa Pasilassa ison muuttoprojektin parissa liki puoli vuotta. Toimistomme sijaitsi tuolloin ...

  Lue lisää

  Penkkariajoneuvot ja niiden kuljettajat suurennuslasin alla

  Abiturientit viettävät tänään penkkareita ja heittelevät jälleen ajoneuvojen lavoilta makeisia suurelle yleisöjoukolle. Liikennöitsijämme Henri Turunen on suorittanut meillä penkkariajoja jo 18 vuotta. Hänen kuljettajansa kokevat tapahtuman piristävän arkea vuodesta toiseen.

  Lähetimme aamulla matkaan noin nelisenkymmentä penkkariajoneuvon kuljettajaa. Matka suuntautui Kyläsaareen, jossa jokainen helsinkiläisten lukioiden abiturientteja kuljettava auto tarkistetaan pienintä yksityiskohtaa myöten. Turvallisuuteen panostetaan enemmän kuin naapurikaupungeissa Vantaalla ja Espoossa, joissa katsastus ei ole Helsingin tapaan pakollinen.

  Helsinkiläisten lukioiden a...

  Lue lisää

  No nyt on liukasta! - Hiekoitetaanko vai suolataanko?

  Liukkaille teille, jalkakäytäville ja taloyhtiöiden pihoille tarvitaan talvisin joko hiekkaa tai suolaa, jotta liikkuminen olisi turvallisempaa. Hiekoitushiekan ja tiesuolan hyviä ja huonoja puolia on tutkittu paljon. Kerromme molempien keinojen edut ja haitat:

  Hiekka toimii erityisen hyvin kovilla pakkasilla

  Hiekoitushiekan avulla renkaat eivät luista jäisellä tiellä ja ajaminen helpottuu, kun tielle saadaan pitoa. Hiekoitus toimii hyvänä liukuesteenä myös kovilla pakkasilla. Se on myös ympäristöystävällisempää kuin suola, tosin sen joukossa olevat pikku kivet saattavat keväisin aiheuttaa naarmuja autojen tuulilaseihin.

  ...
  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Logistiikka
 • Seuraavat vuosikymmenet

  Toinen jatkoartikkeli Helsingin KTK:n 70-vuotisesta historiasta.

  1950-luvun aikana autokantaamme uudistettiin ja samalla tiedostettiin erikoistumisen tarve. Töitä oli etsittävä uusiltakin osa-alueilta. Jakeluun, maansiirtoon ja kivenajoryhmään ilmottautuneille muodostettiin myös pelisäännöt, jotka mahdollistivat tiettyyn työhön erikoistuneelle tekijälle etuoikeuden.

  Oman toimitilan rakentaminen huoltoasemineen Toukolaan, kaluston kehittyminen, termin...

  Lue lisää

  Helsingin KTK juhlii 70-vuotista taivaltaan

  Helsingin KTK on saavuttanut upean 70 toimintavuoden rajapyykin! Tällaista ei moni suomalainen yritys ole päässyt kokemaan – monien vuosikymmenien aikana kun tulee eteen kaikenlaista lama-ajasta sukupolvenvaihdoksiin ja vaihtelevasta kysynnästä jatkuvasti muuttuvaan toimintaympäristöön.

  KTK-toiminta alkoi Suomessa 1930-luvun lopulla

  Vuonna 1938 perustettiin Helsingin Kuorma-autoliikennöitsijät -niminen yhdistys, jonka toiminta keskeytyi sotien ajaksi, mutta käynnistyi uudelleen vuonna 1945. Yhdistys alkoi viemään eteenpäin aloitetta oman kuorma-autotilauskeskuksen perustamisesta. Keskuksen ideana oli mahdollisuus keskittää kuljetuksia, hyödyntää paremm...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Kuljetus
 • Senaatintori sai jälleen joulukuusensa

  Tämä oli kolmaskymmenes kerta, kun liikennöitsijämme Hannu Haapiainen osallistui joulukuusen kuljettamiseen Senaatintorille.

  Joulukuusi siirrettiin paikan päälle Hakkilasta ja sitä oli siirtämässä toistakymmentä henkilöä – joukossa oli mukana muun muassa Staran väkeä ja Hannun pojan poika.

  Leveä kuljetus lähti liikenteeseen tuttuun tapaan. Hannulla on kuusta varten oma kustomoitu teline, joka mahdollistaa näin haastavan kuljetuksen. Operaatio alkoi aikaisin aamulla ja päättyi yhden maissa iltapäivällä.

  <...
  Lue lisää

  Onko rakkaalla isällä jo kaikki mahdolliset kaupasta löytyvät lahjat?

  Maailman paras isä -muki, taskumatti, flanellipyjama, Ilkka Remeksen ja Arto Paasilinnan kirjat? Mitähän muuta se isä voisi kaivata..

  Mikäli sitä tavaraa tuntuu olevan jo liikaakin, niin miltä kuulostaa pihalle kuljetettava vaihtolava? Takuulla se olisi ainakin erilainen lahja. Siitä hyötyvät muutkin ja siksi kustannuksia voi jakaa vaikka naapureiden kesken!

  Talkoolavaan voi kuljettaa kaikki takavuosien roinat, rikkinäiset kodinkoneet, käyttökelvottomat autonrenkaat, rau...

  Lue lisää

  Veneen nosto edessä? Muistathan nämä 5 asiaa!

  Onko sinulle tullut vastaan tilanne, jossa huomaat että veneesi norkoilee yksinään laiturin päässä, kun muut ovat jo nostattaneet omat veneensä ylös vedestä? Veneiden nostokausi on huipussaan loka- ja marraskuun vaihteessa. Mikäli jätät homman viime tippaan niin veneesi voi vaurioitua. Huomioi alla olevat viisi kohtaa, ennen kuin aloitat tämän jokavuotisen prosessin:

  1. Tyhjennä vene ja puhdista se sisältä

  Kaikenlaiset irtotavarat on poistettava veneestä ennen sen nostoa. Jotain voi mennä veneen noston aikana rikki, jos tätä toimenpidettä ei suorita. Veneestä tulee tyhjentää myös mahdollinen pilssivesi asianmukaisella tavalla.

  2. Huolla akku ja huolehdi sen talvisäilytyksestä

  Mikäli säilytät akkua veneessä, lataa se mahdollisimma...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Kuljetus
 • Ilmiöt
 • Muuttopäivä – sen ei tarvitse olla hulinaa ja hämminkiä!

  Monia asioita voi ja kannattaakin tehdä valmiiksi ennen muuttopäivää.

  Moni inhoaa muuttamista, sillä muuttopäivä on usein täynnä kaaosta ja sekasortoa. Tavaroiden kuljettamiseen menee usein enemmän aikaa kun siihen on varattu. Sääolot voivat yllättää ja tavaroita saattaa mennä rikki. Muuttopäivään kannattaa valmistautua ajoissa, jotta muutto sujuisi mahdollisimman mutkattomasti ja uudessa asunnossa olisi kaikki tarvittava valmiina.

  Hyvin suunnitel...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Muutot
 • Ilmiöt
 • Hyviä eläkepäiviä Tero!

  Tero työskenteli meillä jokapaikan höylänä: hän pakkasi tavaroita asiakkaidemme kotona, lastasi autoja kontteihin, rakenteli mittatilauskuljetuslaatikoita, auttoi kassakaappisiirroissa ja kuljetti asiakkaille raskaita rullamattoja.

  Työntekijämme Tero Gädda jäi eilen eläkkeelle. Hän tuli taloon vuonna 1998 ja teki työuransa muuttopakkaajana. Emme ole kuuna päivänä nähneet tässä lajissa lahjakkaampaa miestä. Oli sitten kyseessä vastamaalattu märkä taulu tai vaikkapa erikoisen muotoinen patsas – Tero onnistui aina pakkaamaan sen moitteettomasti (kyllä, jopa tuon taulun).

  Teron eläkkeelle lähtöä ju...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Muutot
 • SKAL tarjosi eilen kansanedustajille kuljetukset eduskuntaan perinteiseen tapaan

  Eilen oli syysistuntokauden avauspäivä ja SKAL ry:n kummiyrittäjät tarjosivat uuden eduskunnan kansanedustajille ja hallituksen jäsenille kuljetukset töihin kuorma- ja pakettiautoilla. Kyseessä oli monen vuoden perinne, useammalta eri vaalikaudelta.

  Kuljetuksista vastaavat pääosin SKAL:in kummiyrittäjät. He toimivat myös kansanedustajien SKAL-kummeina ja välittävät tärkeää omakohtaista tietoa taustoittamaan kuljetusalan tavoitteita. Monen kansanedustajan kummina jatkaa jo vaalikaudelta 2011–2015 tuttu henkilö.

  Kuljetuksen aikana vaihdettiin ajatuksia toimialasta hyötyajoneuvon ohjaamossa. Budjettiriihen aikaan ja talvikauden lähest...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Kuljetus
 • Ilmiöt
 • Helsingin KTK on ollut tänä vuonna näkyvillä useissa eri medioissa!

  Otimme tämän vuoden alkupuolella käyttöön uudenlaisen lehdistötiedotteiden jakelupalvelun.

  Ensimmäinen sillä lähetetty tiedote jaeltiin helmikuussa penkkaripäivänä. Se ampaisi siltä seisomalta muun muassa MTV3:n, Helsingin Sanomien, Metron, Karjalaisen, Iltalehden ja Uuden Suomen verkkosivuille. Toimimme tiedotteesta tehdyissä artikkeleissa asiantuntijan roolissa ja annoimme kansalle tietoa siitä, miten penkkariautot ja niiden kuljettajat käyvät läpi tiukan tarkastuksen, ennen kuin y...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Logistiikka - Kuljetus 2015 -messut

  Olimme mukana viime viikolla järjestetyssä Pohjoismaiden suurimmassa logistiikka- ja kuljetusalan ammattitapahtumassa. Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja messuständillämme kävi kova kuhina. Noin 1700 henkilöä kävi tutustumassa toimintaamme ja vaihtamassa ajatuksia henkilökuntamme kanssa!

  Messukeskuksessa järjestetty tapahtuma käsitti tärkeät osa-alueet, kuten esimerkiksi kuljetukset, sisälogistiikan, älylogistiikan ja logistiikkapalvelut.

  Kolmepäiväisten messujen aikana ehdittiin nähdä ja kokea monenlaista. Päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen hyvä fiilis ja logistiikan asiantu...

  Lue lisää

  Muuttokuljetus kesällä – näin onnistut!

  Muuttosesonki on vilkkaimmillaan kesällä, koska muuttokuljetukset ajoitetaan usein loma-aikaan. Myös monet opiskelijat muuttavat ennen syksyä lähemmäksi opiskelupaikkojaan.

  Auringon porottaessa taivaan täydeltä haluat pakata tavarat kasaan ja hoitaa muuton pois alta mahdollisimman nopeasti. Lämpömittarin kohotessa hellelukemiin, kiinnitä muutossa ja pakkaamisessa huomiota muutamiin asioihin. Tärkeimpänä on hyvä muistaa, että muuttokuljetus on fyysisesti vaativaa puuhaa. Kesän lämmössä kannattaakin huolehtia riittävästä nesteytyksestä: pidä sopivin väliajoin juomat...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Muutot
 • Vielä ehdit! 8 vinkkiä kevätsiivoukseen

  Kevät on jo pitkällä, mutta siitä huolimatta monella on kevätsiivous vielä ajatuksen tasolla. Kokosimme 8 vinkkiä, joiden avulla olet askeleen lähempänä puhdasta kotia, siistejä kaappeja ja kaunista pihaa.

  1. Siivouksesta ei kannata ottaa turhaa stressiä, eikä koko urakkaa tarvitse suorittaa kerralla!

  Aseta itsellesi tavoite siitä mitä haluat. Tavoitteletko kotia, joka on siivottu lattiasta kattoon vai riittääkö sinulle että saat pestyä ikkunoista pois alkukevään katupölyt? Mitä ikinä sitten päätätkin siivota tai järjestellä, niin te...

  Lue lisää

  Mies Scanian ratissa

  Tapio Oksanen on toisen polven Ktk:lainen. Jo 82 vuotta toiminut Kuljetusliike Oy Oksanen on kuulunut yhtiöömme vuodesta 1946 lähtien.

  Oksasen kuljettajan ura alkoi marraskuussa 1969 hänen isänsä omistaman Scanian ratissa. Kuljetusyrittäjän arki oli tullut hänelle tutuksi jo pikkupojasta lähtien, kun hän seurasi isänsä töitä ja auttoi niissä. Ammatillista osaamistaan Oksanen syvensi neljä vuotta kestäneen autonasentajakoulun avulla. Itsenäisen ajamisen ja osakasy...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Kuljetus
 • Ilmiöt
 • Vuosikymmeniä Helsingin KTK:n palveluksessa!

  Suomessa on edelleen paljon ihmisiä, jotka tekevät pitkää uraa saman työnantajan palveluksessa. Perjantaina 27.3. eläkkeelle jäänyt Ann-Marie Sulander, tuttavallisemmin Ami, oli palveluksessamme lähes 43 vuotta!

  Amin työtehtäviin ovat kuuluneet pääasiassa sihteerin askareet, henkilöstön palkka-asiat ja osake-, osakas- sekä liikennöitsijäsopimusasiat. Pitkän työuransa aikana hän on tehnyt meillä hommia laidasta laitaan – erityisesti konttorityöt ovat tulleet tutuiksi.

  Eniten Ami kertoo nauttineensa haastavista tehtävistä, jotka hän on saanut onnistuneesti selvitettyä. Hänen mielestään toimintamm...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Edessä asunnonvaihto? Neljä vinkkiä helppoon muuttoon

  Muuttaminen on harvoin kenenkään mielestä hauskaa tai rentouttavaa – päinvastoin. Asuinolojen muutos ja muuttaminen kuuluvat suurta stressiä aiheuttaviin elämäntilanteisiin. Tästä huolimatta suomalaiset muuttavat asunnosta toiseen keskimäärin seitsemän vuoden välein. Kotimuuttojen asiakkuuspäällikkömme Ilkka Ilonummi kertoo neljä vinkkiä, joiden avulla voit tehdä muutostasi huomattavasti helpomman ja vähemmän stressaavan.

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Muutot
 • Ilmiöt
 • Penkkariauton kuljettajaksi ei kelpaa kuka tahansa!

  Naamiaisasuihin pukeutuneet abiturientit viettävät tänään penkinpainajaispäivää eli penkkareita, ja heittelevät jälleen kerran makeisia suurelle yleisöjoukolle. Helsinkiläinen Jorma Broström on suoritanut penkkariajoja meillä jo kolmekymmentä vuotta. Hän kokee tapahtuman piristävän kuljettajan arkea vuodesta toiseen.

  Lähetimme aamulla matkaan kolmisenkymmentä penkkariajoneuvon kuljettajaa, mutta huviajelu sai vielä odottaa. Sitä ennen oli ehdittävä tehdä monenlaisia turvallisuustoimia. Penkkarikuskit käyvät aamulla katsastuttamassa autonsa ja samalla heidät puhallutetaan. Turvallisuusasia...

  Lue lisää

  Mobiilijärjestelmä

  Helsingin KTK on ottamassa syksyn aikana käyttöön mobiilijärjestelmää.

  Liikennöitsijöiden mobiilijärjestelmä tehostaa vapaan kaluston seurantaa, navigoinnin suunnittelua ja asiakaslaskutusta.

   

  Mobiilijärjestelmällä pystyy seuraama...

  Lue lisää
  Kategoriat:
 • Ilmiöt
 • Keräämme tietoja palveluiden käytöstä evästeillä. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa täältä.